BANCI

Garanti Bank a atras 300 de milioane lei printr-o emisiune de obligatiuni negarantate in lei

 

Garanti Bank anunta ca a atras 300 milioane de lei printr-o emisiune de obligațiuni negarantate în lei, deschisă în data de 26 mai și închisă anticipat pe 27 mai, datorită subscrierii integrale.

Provident a recrutat-o pe Roxana Alexe, cu experienta la Citi Bank, pentru a-si dezvolta portofoliul de produse de creditare

Compania de credite de consum Provident Financial România anunță extinderea echipei de dezvoltare a portofoliului de produse odată cu numirea Roxanei Alexe (foto) în poziția de Senior Product Development Manager.

Nicolae Cinteza, seful supravegherii bancilor din BNR, si-a facut in sfarsit curaj sa ia boul de coarne pentru reducerea volumului ridicat de credite neperformante

 

Nicolae Cinteza, seful supravegherii bancilor din BNR, s-a hotarat in sfarsit sa ia boul de coarne in privinta rezolvarii problemei creditelor neperformante, a caror rata a depasit 22% din volumul total de imprumuturi, dupa critici repetate din partea reprezentantilor FMI si altor institutii financiare internationale, dar si a bancherilor romani, care au reprosat BNR ca intarzie in luarea unor masuri in acest sens, precum modificarea legislatiei aferente.

BRCI, Banca Romana de Credite si Investitii a lui Umbrarescu, si-a deschis primele doua unitati in Bucuresti. Ofera servicii elitiste: comisioane mai mari si dobanzi mai mici la depozite, in comparatie cu concurenta

 

“Bine ati venit la banca noastra, o banca complet noua, a domnului Umbrarescu, fosta ATE Bank, de la care am preluat doar licenta, in rest s-a schimbat totul”. Asa m-a intampinat seful primei unitati BRCI – Banca Romana de Credite si Investitii deschisa in Bucuresti, undeva pe Bulevardul Unirii. Banca mai are o agentie in Dorobanti si alte 8 in tara: Cluj, Timisoara, Constanta, Ploiesti, Bacau, Braila, Galati si Oradea.

Ce banci si active bancare sunt de vanzare in Romania si in alte tari din Centrul si Estul Europei

 

Volksbank, Bancpost, Millennium Bank, Banca Carpatica, Intesa Sanpaolo Bank, Marfin Bank, Credit Agricole si activele corporate ale RBS Romania se afla printre activele bancare romanesti disponibile pentru vanzare, pentru care exista chiar si cumparatori interesati, precum OTP Bank, UniCredit Tiriac Bank, Banca Transilvania, Raiffeisen sau chiar Banca Feroviara.

Banca Feroviara, infiintata in 2009 de omul de afaceri aradean Valer Blidar, a ajuns pe profit dupa 4 ani de pierderi

 

Banca Feroviara, infiintata de omul de afaceri Valer Blidar, unul dintre "regii vagoanelor de cale ferata", la sfarsitul lui 2009, ca alternativa la conditiile tot mai dificile din piata bancara afectata de criza, a ajuns pe break-even in primul trimestru al acestui an, dupa patru ani de pierderi, spune seful bancii, Petre Tulin, intr-un interviu acordat Bancherul.ro. Banca isi va prezenta astazi, in cadrul unei conferinte de presa, rezultatele din ultima perioada si planurile de viitor.

 

Cum se scuza profesorul Isarescu, acuzandu-se, pentru notele slabe ale elevilor sai la materia creditare. Problema neperformantelor trebuie rezolvata, nu fardata!

Mugur Isarescu e ca un profesor care incearca sa justifice, necredibil, notele slabe ale elevilor: am fost mai exigent cu ei decat alti profesori, de aceea au note mai slabe! Eu am fost mai exigent decat altii, am dat note pe merit, care spun adevarul despre cat stie elevul. Am vrut sa fie curatenie in clasa, sa nu existe elevi care sa se ascunda in spatele notelor, iar apoi sa pice la examene!

O decizie privind vanzarea Millennium Bank Romania s-ar putea lua in iulie, spune seful grupului portughez, Nuno Amado

Presedintele grupului portughez BCP Millennium, Nuno Amado, spune ca o decizie privind vanzarea subsidiarei Millennium Bank Romania ar putea fi luata in luna iulie din acest an, in prezent fiind in derulare etapa de selectie a potentialului cumparator dintre mai multe institutii interesate sa preia operatiunile bancii romanesti. El a precizat insa ca banca nu este presata sa incheie rapid tranzactia, termenul convenit cu autoritatile europene fiind sfarsitul lui 2015.

Provident Financial are un nou director de operatiuni: Bogdan Matei

 

Compania de credite de consum Provident Financial România anunță numirea lui Bogdan Matei în poziția de director de operațiuni.

 

Eximbank vrea sa se remarce si cu servicii bancare complementare pentru companii, precum cele de cash management, nu doar credite si garantii

 

Eximbank incearca sa se faca remarcata de catre companiile romanesti prin servicii complementare, precum cele de cash management, alaturi de clasicele finantari si garantii. Banca isi promoveaza noua strategie pe piata bancara prin organizarea unor intalniri cu reprezentantii oamenilor de afaceri, ultima dintre acestea avand loc in Buzau.