BANCI

Ce se va intampla cu angajatii, clientii si unitatile Millennium Bank dupa preluarea de catre OTP Bank

Dupa incheirea tranzactiei prin care OTP Bank a preluat Millennium Bank, toata lumea se intreba ce se va intampla in continuare: clientii vor sa stie daca-si vor putea pastra in aceleasi conditii produsele si serviciile, iar angajatii daca vor mai fi mentinuti pe aceleasi posturi, daca nu cumva o parte dintre ei sunt in pericol de a fi dati afara in urma inchiderii unor unitati.

Garanti Bank a obtinut un profit de 13,9 milioane euro in primul semestru din 2014

Grupul Garanti România a înregistrat în primul semestru din 2014 venituri nete consolidate de 70,2 milioane euro, o creștere cu 8,4% față de aceeași perioadă a anului trecut și un profit net consolidat de 16,9 milioane euro. În prima jumătate a anului, activele totale s-au ridicat la 2,02 miliarde euro, o creștere cu 14,7% față de anul trecut, potrivit unui comunicat de presa.

Cum s-ar descurca BRD in cazul unui atac al deponentilor? Banca are un deficit de lichiditate pe termen scurt de 13 miliarde lei

Recenta criza bancara din Bulgaria, dar si exercitiul de evaluare a activelor bancare derulat de Banca Centrala Europeana, ne-a determinat sa initiem o serie de analize a soliditatii bancilor romanesti in privinta riscului de lichiditate, a riscului de credit dar si a altor indicatori importanti precum rata solvabilitatii si a creditelor neperformante.

 

EximBank a facut un profit de 32 milioane lei in primul semestru din 2014, in crestere cu 29%

EximBank a obținut în primul semestru din 2014 un profit net de aproximativ 32 de milioane de lei, cu 29% mai mare decât în primele șase luni ale anului precedent, în contextul extinderii bazei de clienți și a acoperirii teritoriale și ca urmare a definirii unui model de business sustenabil, cu o bună capacitate de generare a veniturilor, precizeaza banca intr-un comunicat.

Garanti Bank a revizuit cresterea Produsului Intern Brut (PIB) al Romaniei pentru 2014 de la 2,6% la 2,9%

Garanti Bank anunta ca a revizuit creșterea Produsului Intern Brut (PIB) estimată pentru 2014 de la 2,6% la 2,9%, în cel mai recent Raport Macroeconomic Trimestrial, aferent celui de-al doilea trimestru din 2014 (Vezi raportul in Fisiere).

Nu doar BCR are probleme cu scheletele din dulap, ci si alte trei mari banci: BRD, CEC Bank si Bancpost. Topul bancilor cu cele mai mari credite neperformante

Nu doar BCR are probleme cu scheletele din dulap, adica imprumuturile acordate prea usor in perioada anilor de euforie 2007-2008 si care acum nu se mai pot recupera. Alte banci mari, precum BRD, CEC Bank sau Bancpost, au volume importante de credite neperformante, la care se adauga stocuri destul de ridicate de imprumuturi restructurate, care de asemenea se afla in pericol de a nu mai putea fi platite.

Banca Centrala Europeana a decis sa publice minutele sedintelor de politica monetara. Va face la fel si BNR? Isarescu s-a opus, pana acum. Cum arata minutele Fed-ului american si ale bancilor centrale vecine

Banca Centrală Europeană (BCE) a anuntat ca din 2015 va publica minutele sedintelor de politica monetară ale Consiliului guvernatorilor, dupa modelul Fed-ului american, dar si a altor banci centrale din zona noastra, precum cele din Polonia, Ungaria sau Cehia. In acelasi timp, sedintele de politica monentara vor avea loc mai rar, o data la 6 saptamani, fata de o sedinta in fiecare luna, in prezent.

Garanti Leasing imprumuta 7 milioane euro de la EFSE pentru finantarea IMM-urilor

Garanti Leasing, parte din Grupul financiar-bancar Garanti România, a semnat un acord de împrumut pentru suma de 7 milioane euro cu Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) pentru facilitarea accesului întreprinderilor micro și mici românești la finanțarea activelor fixe, anunta compania intr-un comunicat.

Criza bancara din Bulgaria s-a incheiat. Autoritatile au dat vina pe cativa raspandaci de zvonuri, dar adevaratele cauze au fost criza politica si coruptia din sanul bancii centrale

Banca centrala a Bulgariei a anuntat ca a reusit sa depaseasca o iminenta criza bancara creata de “atacuri criminale organizate” care au raspandit zvonuri printre clientii a doua mari banci cu capital local, determinandu-i sa retraga sume mari de bani si punand astfel in dificultate respectivele banci: prima, Corpabank (KTB), a fost inchisa in urma cu doua saptamani, urmand a fi nationalizata, iar a doua, Fibank, fiind salvata peste weekend-ul trecut cu lichiditati oferite de banca centrala si dupa aprobarea unui ajutor de stat de 1,7 miliarde de catre Comisia Europeana.

De ce au primit bancile o jumatate de miliard de euro de la BNR, prin reducerea rezervelor minime obligatorii?

BNR a scazut nivelul rezervelor minime obligatorii in valuta ale bancilor de la 18% la 16%, conform asteptarilor pietei, dupa ce informatia a aparut saptamana trecuta in presa ca fiind furnizata pe surse de reprezentantii bancii centrale, o practica neobisnuita la nivelul bancii centrale, utilizata de obicei pentru a testa in avans reactia pietei.