BANCI

EximBank acorda firmei romanesti Aquila un plafon de finantare multiprodus de 3 milioane euro

EximBank anunta ca își consolidează poziția pe segmentul finanțărilor acordate antreprenorilor români, cel mai recent parteneriat 100% românesc fiind încheiat cu companiile Aquila Part Prod Com și Seca Distribution, parte a grupului Aquila, unul dintre liderii pieței locale de servicii de distribuție a bunurilor de larg consum.

Soarta bancilor grecesti din Romania: Piraeus Bank si Alpha Bank sunt profitabile si vor sa ramana in tara, in timp ce Banca Romaneasca si Bancpost sunt scoase la vanzare

Dintre cele patru banci grecesti prezente in Romania, doua au performante bune, fiind pe profit, si anume Piraeus Bank si Alpha Bank, dar celelalte doua, Banca Romaneasca si Bancpost, sufera pierderi iar soarta lor pare pecetluita: cel mai probabil vor fi scoase la vanzare de bancile-mama, presate de Comisia Europeana sa-si reduca sau sa-si lichideze activele neperformante din alte tari, pentru a putea rambursa ajutorul de stat obtinut pentru salvarea de la faliment in anii trecuti.

Garanti Bank a deschis cea de-a 80-a agentie, in Bucuresti. Banca isi majoreaza reteaua cu inca 5 unitati in acest an

Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice și inovatoare bănci din România, anunta deschiderea celei de-a 80-a agenție din țară, în zona Baba Novac din București.

Increderea romanilor in banci si stabilitatea sistemului bancar a crescut fata de 2010, in ciuda proceselor privind clauzele abuzive

Increderea populatiei in bancile romanesti si in stabilitatea sistemului bancar s-a imbunatatit fata de cea din urma cu 4 ani, in 2010, in ciuda deficitului mare de imagine suferit de banci, in special ca efect al implementarii legislatiei privind protectia consumatorilor (OUG 50), care a declansat o serie de procese intre banci si clienti.

Reteta de succes pentru ca o banca sa redevina profitabila: majorarea imprumuturilor cu 50% si reducerea cu 40% a provizioanelor pentru creditele neperformante; cazul OTP Bank

OTP Bank a anuntat obtinerea unui profit net de 24,2 milioane lei in prima jumatate a acestui an, comparativ cu o pierdere de 33,7 milioane lei in aceeasi perioada a anului precedent. Cum a reusit banca sa revina pe profit? Si-a majorat substantial, cu 56%, creditele de consum acordate clientilor, din care a incasat dobanzi suplimenare de 22 milioane lei. Insa acestea nu ar fi fost suficiente pentru a reveni pe profit, daca banca nu si-ar fi redus cu 40%, respectiv 31 milioane lei, provizioanele pentru creditele neperformante.

 

Test de stres sever la CEC Bank: banca de stat ar rezista chiar daca romanii ar retrage jumatate din depozitele de 21 miliarde lei in timpul unei crize

Recenta criza bancara din Bulgaria, soldata cu intrarea in faliment a celei de-a patra banci locale ca marime, dupa un atac al deponentilor care au lasat banca fara lichiditati in doar trei zile, ne-a determinat sa lansam o analiza cu privire la riscul de lichiditate al celor mai mari banci romanesti.

Eximbank finanteaza productia de servetele de catre Rom Paper

În localitatea Cristian, la câțiva kilometri de orașul Brașov, compania Rom Paper deține una dintre pricipalele unități de producție a șervețelelor din țară, un proiect antreprenorial 100% românesc pentru a cărui dezvoltare proprietarii au contat exclusiv pe facilitățile oferite de EximBank, anunta banca intr-un comunicat.

 

Razvan Voican este directorul executiv al Asociatiei Romane a Exportatorilor - AREX

Asociația Română a Exportatorilor – AREX își întărește echipa de reprezentare, poziția de Director Executiv al asociației fiind preluată din această lună de Răzvan Voican, fost redactor-șef adjunct al cotidianului Ziarul Financiar, anunta Eximbank intr-un comunicat.

Garanti Bank deschide o agentie in AFI Palace Cotroceni; banca isi majoreaza reteaua cu inca 6 unitati in acest an, la un total de 85

Garanti Bank anunta deschiderea unei noi agenții în București, ca parte a strategiei sale de dezvoltare în zonele urbane cu trafic și vizibilitate ridicate. Amplasată în AFI Palace Cotroceni, la parter, agenția reiterează conceptul Garanti Bank, centrat pe confortul clienților și pe rapiditate, prin combinarea tehnologiei cu serviciile personalizate.

Ce se va intampla cu angajatii, clientii si unitatile Millennium Bank dupa preluarea de catre OTP Bank

Dupa incheirea tranzactiei prin care OTP Bank a preluat Millennium Bank, toata lumea se intreba ce se va intampla in continuare: clientii vor sa stie daca-si vor putea pastra in aceleasi conditii produsele si serviciile, iar angajatii daca vor mai fi mentinuti pe aceleasi posturi, daca nu cumva o parte dintre ei sunt in pericol de a fi dati afara in urma inchiderii unor unitati.