BANCI

Garanti Bank a deschis doua noi agentii in Bucuresti, in cartierele Aviatiei si Victoriei

Garanti Bank a anuntat deschiderea a două noi agenții în București, în Aviației și Victoriei, două dintre cele mai importante zone de business din Capitală. Aceasta sunt a 83-a și, respectiv, a 84-a agenție Garanti Bank din țară.

EximBank a deschis trei noi agentii in Baia Mare, Bistrita si Suceava

EximBank inaugurează astăzi trei agenții - la Baia Mare, Bistrița și Suceava - atingându-și astfel obiectivul de a opera la începutul anului 2015 o rețea comercială de 20 de unități, față de 12, la sfârșitul anului 2012, anunta banca intr-un comunicat.

Banca Transilvania anunta preluarea bancii-problema a BNR, Volksbank. Intrebarea e: de ce isi asuma cea mai buna banca romaneasca povara a mii de procese cu haiducul Piperea si a 2 miliarde de euro de credite in franci elvetieni?

Daca un student la facultatea de finante-banci ar face o lucrare de diploma sau chiar de doctorat cu tema Volksbank, probabil ar ajunge la concluzia ca este poate unul dintre cele mai bune studii de caz si o lectie de invatat pentru modul defectuos in care aceasta banca austriaca a fost condusa de sefii sai si supravegheata de BNR, atat in perioada dinaintea crizei, cat mai ales dupa izbucnirea acesteia, pe parcursul ultimilor 6 ani si chiar a ultimelor luni.

Garanti Bank a deschis o agentie in cartierul Manastur din Cluj Napoca

Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice și inovatoare bănci de pe piața locală, deschide o agenție în cartierul Mănăștur, cel mai mare și mai populat cartier din Cluj-Napoca. Aceasta este a treia agenție Garanti Bank din oraș și a 82-a din țară, precizeaza banca intr-un comunicat.

Garanti Bank deschide a treia agentie din Timisoara

Garanti Bank anunta ca deschide a treia agenție în Timișoara și a 81-a din România, continuându-și expansiunea în orașe cheie și de importanță economică și strategică.

Trian Halalai, EximBank: Vrem sa ajutam exportatorii romani sa recucereasca pietele de altadata din Orientul Mijlociu, spatiul ex-sovietic, Africa sau China

Diversificarea structurii exporturilor și a piețelor de export - care să favorizeze o creștere economică sustenabilă pe termen lung - depinde în egală măsură de companiile românești și de capacitatea lor de a identifica și exploata oportunitățile oferite de contextul economic actual, și de autorități care sunt chemate să identifice cele mai eficiente instrumente pentru susținerea eforturilor exportatorilor, a spus Traian Halalai, președintele EximBank, în cadrul ”Romania Trade and Export Finance Conference”, care a avut loc astăzi la București, se arata intr-un comunicat al bancii.

7 banci-mama prezente in Romania au picat testele de stres derulate de BCE si Autoritatea Bancara Europeana (EBA). Vezi topul bancilor cu cele mai bune note

Un numar de 7 banci europene cu sucursale sau subsidiare in Romania nu au reusit sa treaca testele de stres realizate de Autoritatea Bancara Europeana (EBA), in urma exercitiului de evaluare a activelor (Asset Quality Review – AQR) derulat de Banca Centrala Europeana (BCE). Cele 7 banci sunt, in ordinea notelor primite: Piraeus Bank, Millennium BCP, Veneto Banca, Volksbank, Bank of Cyprus, National Bank of Greece – NBG, actionarul majoritar la Banca Romaneasca, si Eurobank, care detine Bancpost.

Traian Halalai, EximBank: Profitabilitatea bancilor din Europa de Sud-Est va ramane mult sub nivelul de dinainte de criza

Cea mai mare provocare pentru factorii de decizie din țările din Sud-Estul Europei o constituie repararea balanțelor financiare ale băncilor și îmbunătățirea calității activelor bancare pentru a putea reporni motoarele creditării și ale creșterii economice, a spus astăzi Traian Halalai, președintele EximBank, în cadrul ”The EU-Southeast Europe Summit”, organizat de publicația The Economist, la București.

Clientii Garanti Bank pot face donatii pentru ONG-uri de la ATM-urile bancii si din aplicatia de internet banking

Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice și inovatoare bănci de pe piața locală, lansează, pentru prima dată în România, o secțiune specială dedicată donațiilor către organizații non-guvernamentale și non-profit, integrată în platforma proprie de internet banking. Secțiunea, numită "Donații ONG-uri", oferă clienților o nouă opțiune, prin care pot transfera orice sumă de bani către mai multe ONG-uri care sprijină varii cauze sociale, educaționale și de mediu, anunta banca intr-un comunicat.

EximBank a deschis cea de-a 18-a unitate teritoriala, la Ramnicu Valcea

EximBank a deschis în această lună o nouă unitate la Râmnicu Vâlcea, ce va deservi județele Vâlcea și Gorj, aceasta fiind cea de-a cincea agenție pe care banca o inaugurează în cadrul procesului de extindere a rețelei comerciale, demarat în 2013, anunta banca intr-un comunicat.