BANCI

Legea insolventei persoanelor fizice, aproape de adoptare in Parlament

Comisia juridica a Camerei Deputatilor reia astazi dezbaterile asupra proiectului de lege privind insolventa persoanelor fizice, dupa trei luni de pauza in care s-a asteptat elaborarea unui studiu de impact solicitat expres de reprezentantii bancilor, ai BNR si FMI, precum si de Ministerul de Justitie, care s-a plans ca intrarea in vigoare a acestei legi ar putea sufoca instantele de judecata, estimandu-se ca in jur de 1 milion de romani ar putea recurge la protectia acestei legi pentru a scapa timp de 5 ani de executarea silita pentru neplata creditelor.

Garanti Bank finanteaza Sunflower Grand Apartments cu 6 millioane de euro

Garanti Bank anunta ca a acordat un credit de 6 milioane euro companiei General Concrete Land Development, pentru finanțarea proiectului rezidențial Sunflower Grand Apartments, din București. Finanțarea a fost acordată pe o perioadă de trei ani.

Garanti Bank lanseaza al doilea program de traineeship Learn 2B a Banker

Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice și inovatoare bănci din România, lansează primăvara aceasta al doilea program de traineeship  “Learn 2B a Banker”, care va fi remunerat și se va derula pe o perioadă de 4 luni.

BCR a castigat procesul cu ANPC de la Tribunalul Bucuresti privind clauzele abuzive din contractele de credit

BCR anunta ca a castigat procesul cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) privind clauzele abuzive din contractele de credit la Tribunalul Bucuresti, prima instanta sesizata in acest caz, o decizie definitiva urmand a fi pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti in cazul care ANPC face apel.

Reclamatiile romanilor la adresa bancilor: poprirea conturilor, aplicarea de dobanzi penalizatoare uriase la cardurile de credit, executarea silita si cesionarea creditelor catre firme de recuperare creante

Poprirea abuziva a conturilor si cardurilor de salariu sau pentru alocatia copiilor, prin blocarea tuturor banilor din acestea, chiar daca legal se poate retine numai 1/3 sau jumatate din suma in cazul salariilor si nimic din alocatiile copiilor, aplicarea de dobanzi penalizatoare uriase la cardurile de credit, executarile silite si cesiunea creditelor catre recuperatorii de creante, acestea sunt cateva dintre cele mai frecvente dintre cele 100 de plangeri venite de la clientii bancilor pe site-ul dedicat consultantei si educatiei financiare Reclamatiibanci.ro.

Interviu cu Oana Petrescu, noul presedinte executiv al Consiliului Patronatelor Bancare din Romania (CPBR)

Oana Petrescu, partener la fima de consultanta Deloitte si fost vicepresedinte al BCR, a preluat functia de presedinte executiv al Consiliului Patronatelor Bancare din Romania (CPBR), o asociatie complementara Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) infiintata anul trecut la initiativa sefului Raiffeisen Bank, Steven van Groningen.

BRD si Raiffeisen Bank au majorat comisioanele pentru retragerile de bani de la ATM-uri

Bancile sunt obligate de Protectia Consumatorilor (ANPC) sa afiseze, incepand de astazi, comisioanele pe care le practica la operatiunile cu cardul la ATM-uri. Clientii a doua mari banci, BRD si Raiffeisen Bank, vor avea insa surpriza sa constate ca vor plati mai mult pentru retragerile de bani de pe card sau pentru alte operatiuni la bancomat, precum interogarea soldului, pentru a vedea cati bani mai au in cont.

Proiect de lege ANPC: Predam bancii casa ipotecata si scapam de toate datoriile!

Protectia Consumatorilor (ANPC) anvanseaza in proiectul de lege prin care transpune Directiva 17 privind creditele ipotecare un scenariu-bomba, care incalca prevederile directivei si ar putea avea consecinte importante pe piata bancara: clientul pune bancii in brate casa luata prin credit si scapa de datorii! Chiar daca valoarea casei nu mai acopera valoarea creditului ramas de rambursat!

Banca Transilvania a avut in 2014 cel mai mare profit din istorie si dintre bancile romanesti, in timp ce sectorul bancar avea pierderi record, reusind sa salveze si banca-problema Volksbank

Banca Transilvania si-a continuat si in 2014 ascensiunea fulminanta si impresionanta, pentru care merita tot respectul si pentru care trebuie sa-i felicitam pe toti angajatii bancii din Cluj si din tara pentru ceea ce au cladit, in frunte cu liderul lor, Horia Ciorcila. BT a devenit cea mai performanta institutie de credit din Romania, atat in privinta profitului obtinut cat si a cresterii afacerii.

BRD este suspectata de finantarea ilegala a Galei Bute, la interventia Elenei Udrea. BNR verifica daca banca a respectat normele de creditare

BRD este suspectata ca a finantat ilegal “Gala Bute”, caz in care sunt anchetati Elena Udrea si Rudel Obreja, prin acordarea unui credit de 10 milioane de lei cu incalcarea normelor de creditare. BNR verifica daca banca a respectat legea atunci cand a aprobat creditul, in 2011.