ASIGURARI

Firmele de asigurari, obligate sa elibereze vigneta RCA

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a anuntat astazi ca, in perioada imediat urmatoare, legislatia specifica va fi modificata astfel incat aceasta sa prevada sanctiuni atat pentru societatile de asigurare care nu inmaneaza asiguratilor vigneta aferenta politei RCA, cat si pentru asiguratii care nu o aplica pe parbriz. In prezent, 87% din numarul de masini inmatriculate au asigurarea obligtorie de raspundere civila-RCA, obiectivul fiind depasirea procentului de 90%, conform normelor europene.

Italienii de la Fondiaria vor sa preia Asirom

Grupul italian de asigurari Fondiaria SAI a depus o oferta pentru preluarea companiei locale Asirom, a declarat directorul executiv al Fondiaria pentru agentia italiana de stiri ANSA.

Generali a platit despagubiri mari pentru culturile agricole

Inundatiile puternice din primavara acestui an au provocat pagube imense producatorilor agricoli si persoanelor din mediul rural, se arata intr-un comunicat de presa al Generali Asigurari. Au fost distruse culturi de cereale, porumb, floarea soarelui, sfecla de zahar, vita de vie si livezi. Cele mai afectate au fost zonele din centrul si nord-estul tarii, dar si judetele din sud, precum Vrancea, Buzau, Arges, Constanta, Teleorman, Ialomita, Giurgiu si Dolj.

S-au aprobat primele norme de autorizare a societatilor de pensii

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a aprobat miercuri, 23 august a.c. primele sapte norme privind autorizarea societatilor de pensii, administratorilor si fondurilor de pensii facultative, in aplicarea Legii 204/2006 privind pensiile facultative, dupa cum urmeaza :

Pierderi de 600.000 de euro la Astra Asigurari

Compania Astra Asigurari, devenita recent Astra-Uniqa, condusa de omul de afaceri roman Dan Grigore Adamescu, a inregistrat in primele sase luni ale anului pierderi de 2,1 mil. lei (circa 600.000 de euro), dupa ce in primul semestru al anului trecut consemnase pierderi de 22,4 mil. lei (6,3 mil. euro).

INTERAMERICAN a obtinut cel mai ridicat randament al fondurilor unit linked în lei ºi în Euro

INTERAMERICAN Romania a inregistrat in perioada ianuarie – iunie 2006 cel mai ridicat randament, atat in ceea ce priveste fondurile de investitii administrate in moneda nationala, cat si fondurile unit linked in Euro, surclasand performanta programelor similare ale celorlalte companii de asigurari, se arata intr-un comunicat de presa.

Allianz-Þiriac Asigurãri ºi-a majorat capitalul social cu 1,3 milioane euro

Capitalul social al Allianz-Þiriac Asigurari a crescut cu 4,62 milioane RON, de la 30.470.830 RON, la valoarea de 35.090.601 lei noi, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Allianz Group, 6 luni de performante, un an peste asteptari

In data de 3 august, Allianz Group a publicat rezultatele consolidate preliminare, aferente activitatii in prima jumatate a anului 2006, se arata intr-un comunicat de presa.

BT Asigurãri a înregistrat creºteri de 165% pe segmentul asigurãrilor de viaþã

Ca urmare a dezvoltarii companiei si extinderii retelei de vanzari pentru sectoarele retail si corporate, primele brute subscrise in primul semestru al anului 2006 se ridica la 92.154.486 RON, ceea ce reprezinta o crestere cu 173% a primelor subscrise comparativ cu perioada similara a anului precedent. In ceea ce priveste primele brute incasate in semestrul I 2006, acestea se ridica la 94.178.843 RON, in crestere cu 200% fata de primele sase luni ale anului 2005, se arata intr-un comunicat de presa al BT Asigurari.

Societãþilor care vând în continuare RCA la colþ de stradã le vor fi retrase autorizaþiile de a practica acest tip de asigurare

Vanzarea asigurarilor obligatorii de raspundere civila auto RCA la colt de strada, din masini harbuite isi consuma ultimele momente. Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) isi intensifica controalele atat la nivelul Capitalei, cat si al intregii tarii pentru a pune punct unui comert care numai civilizat nu poate fi. Sesizarile venite din partea populatiei cu privire la continuarea nestingherita de a vinde RCA in plina strada au determinat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor sa adopte masuri ferme: controale, iar ca o ultima masura, retragerea autorizatiei de a practica acest tip de asigurare oricarei societati care incalca hotararea CSA.