ASIGURARI

Mihail Tecau, noul presedinte al BCR Asigurari

Adunarea Generala a Actionarilor BCR Asigurari a decis numirea, incepand cu 1 octombrie a.c., in functia de Presedinte – Director General a d-lui Mihail Tecau, se arata intr-un comunicat de presa al BCR.

Generali Asigurari lanseaza asigurarea de viata de tip unit-linked

Compania Generali Asigurari lanseaza in aceasta luna asigurarea GENerali Investment Unit Solution, un nou tip de asigurare de viata, bazat pe investitii, se arata intr-un comunicat de presa al bancii. Clientii Generali au la dispozitie o gama de instrumente investitionale, structurate in trei fonduri, diferentiate dupa gradul de risc: Confident, Armonie si Activ.

Generali a lansat asigurarile de viata cu componenta investitionala tip unit-linked

Compania de asigurari Generali ofera de curand asigurari de viata cu componenta investitionala, tip unit-linked. O simpla asigurare de viata presupune plata, de catre compania de asigurari, in caz de accident, a unei sume de bani fixa, stabilita de la inceput. Noile produse ofera asiguratului si posibilitatea de a investi o parte din prima platita pentru asigurare, sau sume suplimentare, in diverse tipuri de produse financiare, precum obligatiuni, depozite sau actiuni bursiere, astfel incat asiguratul va avea, pe langa asigurare, si un castig, mai mare sau mai mic, in functie de propria optiune.

BT Asigurari Transilvania lanseaza asigurarea de viata pentru angajatii firmelor

Incepand din luna septembrie a.c., asigurarea de viata pentru grup completeaza portofoliul BT Asigurari Transilvania dedicat persoanelor juridice. Prin acest nou produs compania clujeana raspunde nevoilor de asigurare ale grupurilor formate din cel putin 10 persoane, angajati ai uneia - si aceleasi - companii, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Continua lupta pentru Asirom dintre Ioan Niculae si Broadhurst

Actionarul majoritar al Asirom, compania Interagro controlata de Ioan Niculae, a decis la inceputul acestui an delistarea companiei, decizia contestata in instanta de actionarii majoritari, fondurile de investitii QVT Fund si Broadhurst Investments, care detin impreuna 27,1% din actiunile Asirom. Lupta in instanta continua.

Profit dublu la Eureko, actionarul Interamerican

Pe primul semestru al anului in curs, Eureko, actionarul majoritar al INTERAMERICAN Romania, a anuntat o crestere de 128% pe toate clasele de asigurari, fata de aceeasi perioada din 2005, se arata intr-un comunicat de presa.

Romanii isi vor putea transfera banii de la un fond de pensii la altul

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private(CSSPP) a anuntat ca supune dezbaterii publice Proiectul Normei privind transferul participantilor intre fondurile de pensii facultative. Potrivit proiectului, un participant la un fond de pensii facultative se poate transfera la un alt fond de pensii facultative. In cazul in care transferul la un alt fond se realizeaza mai devreme de doi ani de la aderarea la fondul anterior, administratorul acestuia din urma poate percepe penalitati de transfer.

Proiectul de lege privind asigurarea obligatorie a locuintelor, in dezbatere publica

Ministerul Administratiei si Internelor a facut public, in vederea dezbaterii publice, proiectul de lege privind asigurarea obligatorie a locuintelor, incepand de la 1 ianuarie 2007. Conform proiectului, “persoanele fizice si juridice, sunt obligate sa-si asigure impotriva dezastrelor naturale toate constructiile cu destinatie de locuinta, din mediul urban sau rural”. In acest scop se va infiinta Poolul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), in care se vor afilia societatile de asigurare autorizate sa incheie asigurari obligatorii pentru locuinte. Valoarea asigurarii obligatorii a locuintelor va fi de 20.000 Euro, pentru fiecare locuinta de tip A (din beton sau caramida) si 10.000 Euro pentru fiecare locuinta de tip B (din lemn sau alte materiale). Valoarea primelor minime va fi de 20 Euro, respectiv10 Euro pe an. Cine nu se va asigura va plati o amenda intre 100 si 500 de lei.

Daunele Casco au pricinuit pierderi pentru Allianz-Tiriac

Allianz-├×iriac Asigurari a afisat, in primul semestru, venituri din prime brute subscrise de 541,5 milioane lei si un profit net preliminar de 15,84 milioane lei, care a fost afectat de cresterea daunalitatii pe segmentele de asigurari auto, a informat, marti, un comunicat al Allianz-├×iriac.

Cu 28% mai multe asigurari de viata la Interamerican

INTERAMERICAN Romania anunta, dupa primul semestru al anului 2006, o crestere a primelor brute subscrise, pe segmentul asigurarilor de viata, cu 28% fata de perioada similara a anului trecut, cu un volum total de prime brute subscrise in valoare de 13.6 milioane RON, potrivit unui comunicat de presa al bancii. Din acest segment, asigurarile de viata legate de investitii au marcat cea mai spectaculoasa crestere, respectiv 94% fata de aceeasi perioada a anului 2005. Randamentul crescut al fondurilor de investitii administrate de catre INTERAMERICAN este datorat experientei in asset management a grupului Eureko, cel mai mare asigurator de pe piata olandeza.