ASIGURARI

Asigurari in crestere cu 12,4% la Allianz-Tiriac

Allianz-├×iriac Asigurari, cel mai mare asigurator de pe piata romaneasca, a afisat pentru anul trecut afaceri de 1,39 miliarde lei (378,4 milione euro), in crestere cu 12,4% fata de 2007, pe fondul avansului semnificativ de pe segmentele de asigurari de locuinte si Casco, a anuntat miercuri firma.

Allianz-Tiriac ramane liderul pietei de asigurari

Allianz-├×iriac Asigurari s-a mentinut in 2008 pe prima pozitie in clasamentul asiguratorilor din Romania cu afaceri de 1,38 miliarde lei (375,9 milioane euro) si 15,76% din piata, fiind urmat de Omniasig si Asirom, arata datele publicate miercuri de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Asigurarile de credite au scazut la jumatate

Primele brute subscrise din asigurari de credite au continuat sa scada si in 2008, asiguratorii realizand o selectie mai atenta a riscurilor preluate in asigurare.

Un nou tip de garantare a creditelor pentru IMM-uri oferit de FNGCIMM

Fondul National pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) va oferi, in scurt timp, o noua modalitate de acces la garantiile financiare pe care le acorda, pentru toate tipurile de credite puse la dispozitia intreprinzatorilor de cele 24 de institutii financiare cu care are incheiate conventii de lucru.

KD Life Asigurari isi majoreaza capitalul social

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor KD Life Asigurari S.A a aprobat ieri operatiunea de majorare a capitalului social cu suma de 1 milion de euro, a anuntat astazi compania.

Procedura de redresare financiara la KD Life

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis deschiderea procedurii de redresare financiara la KD Life, urmand ca societatea sa depuna la CSA un plan de redresare care sa cuprinda si o majorare de capital, in 20 de zile de la date primirii deciziei.

Interamerican devine Eureko

Compania de asigurari si pensii Interamerican Romania, parte a Grupului Eureko din 2001, devine in mod oficial Eureko incepand cu aceasta luna si se va concentra pe dezvoltarea asigurarilor de viata, medicale si pensiile private. Compania va renunta la asigurarile auto si alte tipuri de asigurari non-viata.

CSA interzice temporar activitatea Capital & Alliance Broker

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a hotarat ieri interzicerea temporara a activitații brokerului de asigurari Capital & Alliance Insurance Broker SRL

Plata primelor pentru asigurarea EURO Garant15 de la Generali poate fi preluata in caz de deces al asiguratului

Prin urmare, in cazul in care asiguratul decedeaza pana la incheierea contractului, Generali plateste catre beneficiarul politei suma primelor platite plus 1 000 EUR. O alta varianta este preluarea contractului de catre beneficiarul politei, prin plate primelor. La sfarsitul contractului va primi suma acumulata in fond.

Asigurarea unit linked de la AIG poate fi incheiata pe perioada nedeterminata

Produsul de asigurare si investitii de la AIG Life poarta denumirea de Renta Extra si are atasate 3 fonduri de investitii in lei, cu profile de risc diferite. Prin urmare, clientul poate opta pentru un profit mai mare, cu asumarea unui risc mai mare sau pentru un profit mai mic, dar stabil, cu un risc mai scazut.