ASIGURARI

Astra Asigurari vrea sa participe la Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID)

Astra Asigurari vrea sa participe la Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID) cu o suma care sa reprezinte cel mult 15% din capitalul social al acestuia, iar decizia va fi luata de actionarii asiguratorului intr-o sedinta din 22 aprilie, a anuntat luni asiguratorul.

AIG isi schimba numele

American International Group (AIG), gigantul asigurarilor salvat de la faliment de guvernul SUA prin ajutoare de stat de aproape 180 miliarde dolari, a inceput in week-end procesul de redenumire a operatiunilor profitabile

S-a infiintat Fondul Roman de Contragarantare a creditelor pentru IMM

Guvernul a decis constituirea Fondului Roman de Contragarantare, o propunere inclusa in planul de masuri anticriza, a anuntat primul-ministru Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern.

Doar 15% din suprafata agricola din Romania este asigurata

Numai 15% din suprafata agricola a fost asigurata in 2008, iar cea mai mare parte a celor asigurati detin peste 100 hectare, a spus miercuri Valeriu Tabara, presedinte Comisia pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice din Camera Deputatilor.

Costatul amiabil la accidentele auto usoare intra in vigoare la 1 iulie

Constatul amiabil cu privire la politele obligatorii de asigurare pentru raspunderea civila auto (RCA) va intra in vigoare la 1 iulie, dupa incheierea, la finalul lui martie, a unui protocol de colaborare intre asiguratorii ce practica asigurari auto, a spus marti presedintele CSA, Angela Toncescu.

Asigurarea obligatorie a locuintelor se va aplica de la 1 iulie

Prevederile legii privind asigurarea obligatorie a locuintelor vor fi puse in aplicare de la 1 iulie, la termenul stabilit, a declarat, marti, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu.

Generali lanseaza o asigurare casco pentru masinile second-hand

Generali Asigurari a lansat CASCO ECO – o polita de asigurare cu acoperire completa, dedicata posesorilor de autoturisme rulate. Produsul vizeaza autoturismele cu o vechime cuprinsa intre 4 si 10 ani si aduce ca prim avantaj clientilor o prima de asigurare cu pana la 30% mai mica decat produsul standard CASCO Complet.

Prime din asigurari in crestere cu 30% la AIG Life Asigurari

Veniturile AIG Life Asigurari Romania din prime brute subscrise s-au majorat in 2008 cu peste 68 milioane de lei, atingand 286 milioane de lei, ceea ce reprezinta o crestere de 30% comparativ cu anul 2007. In plus, profitul brut al companiei a urcat la 62 milioane de lei , ceea ce inseamna mai mult decat dublu fata de valoarea profitului inregistrat in 2007.

Asigurarea obligatorie a locuintelor se amana

Ministerul Administratiei si Internelor, in calitate de minister initiator, impreuna cu Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) au in vedere inaintarea propunerii de amanare a aplicarii legii asigurarii obligatorii a locuintelor, de la o data ce va fi stabilita de catre autoritatile competente.

Generali adopta o strategie unitara pentru operatiunile din Romania

Generali PPF Holding, cel de-al treilea jucator important al pietei de asigurari din Europa Centrala si de Est, a dezvoltat o strategie unitara pentru toate operatiunile sale in Romania, in urma preluarii a 82% din actiunile ARDAF si a 99,9% din actiunile RAI.