Tag: vanzare

Banca Transilvania ascunde ca a vandut credite neperformante de 1 miliard de lei

Banca Transilvania (BT) a vandut (cesionat) luna trecuta un pachet de credite neperformante in valoare de aproximativ 1 miliard de lei, insa banca pastreaza tacerea cu privire la aceasta tranzactie: nu a anuntat-o public si nu a raspuns la intrebarile Bancherul.ro cu privire la acest subiect.

Bancpost a fost scoasa la vanzare

Banca greceasca Eurobank cauta un partener strategic pentru subsidiara sa din Romania, Bancpost, au declarat surse din cadrul bancii pentru Reuters, care au precizat ca au apelat in acest scop la serviciile bancilor de investitii HSBC si Medibanca.

Piraeus Bank Romania se vinde; Banca Transilvania si OTP Bank sunt interesate sa o preia. Seful Piraeus Bank spune ca planurile nu sunt definitivate

Catalin Parvu (foto), presedintele Piraeus Bank, spune ca in acest moment nu exista planuri definitivate in privinta operatiunilor bancii in Romania, ca reactie la informatiile potrivit carora banca a fost scoasa la vanzare iar mai multe banci, printre care Banca Transilvania si OTP Bank, s-au aratat interesate sa o preia. Acesta nu a negat insa veridicitatea acestor informatii.

BCR vinde recuperatorilor doua pachete uriase de credite neperformante, in valoare de 4 miliarde de lei

BCR vinde recuperatorilor de credite doua pachete de credite neperformante in valoare de 4 miliarde lei, din volumul total de 12 miliarde de lei de credite cu probleme, au declarat astazi reprezentantii bancii-mama, Erste Bank, in cadrul unei conferinte in care au explicat motivele pentru care au anuntat joi potentiale pierderi de 1,4-1,6 miliarde euro in 2014 in urma cresterii provizioanelor pentru creditele neperformante la subsidiarele din Romania (BCR) si Ungaria.

O decizie privind vanzarea Millennium Bank Romania s-ar putea lua in iulie, spune seful grupului portughez, Nuno Amado

Presedintele grupului portughez BCP Millennium, Nuno Amado, spune ca o decizie privind vanzarea subsidiarei Millennium Bank Romania ar putea fi luata in luna iulie din acest an, in prezent fiind in derulare etapa de selectie a potentialului cumparator dintre mai multe institutii interesate sa preia operatiunile bancii romanesti. El a precizat insa ca banca nu este presata sa incheie rapid tranzactia, termenul convenit cu autoritatile europene fiind sfarsitul lui 2015.