Tag: programul Prima Casa

Bancile ar vrea sa scape de programul Prima Casa, dar inca nu au alternative viabile

Bancile ar vrea sa scape de creditele ipotecare garantate de stat prin programul Prima Casa, care au o dobanda limitata la 2% plus ROBOR si un avans de doar 5%, in contextul cresterii cererii de credite pentru casa din partea romanilor, insa nu vin cu alternative de creditare suficient de atractive pentru ca presiunea pe programul guvernamental sa scada.

Cu cat s-au scumpit creditele din cauza cresterii indicilor de dobanda ROBOR

Un credit imobiliar tip Prima Casa in valoare de 50.000 de euro (225.000 de lei) avea la finalul lunii septembrie o dobanda de 2,69%, formata din ROBOR la 3 luni, care era 0,69%, plus marja maxima de 2% impusa prin lege bancilor.

BCR va acorda 7.500 de noi credite prin Programul Prima Casa in 2015

Banca Comercială Romană (BCR) anunta ca a obținut un plafon suplimentar de garantii in valoare de 490 milioane lei în cadrul programului Prima Casă, creditele putand fi utilizate pentru achiziția oricarui tip de locuință.

Programul Prima Casa 7 pentru 2015 incepe cu garantii de 2,6 miliarde lei si 17 banci participante, anunta FNGCIMM

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) anunță demararea Programului Prima Casă 7- etapa 2015, toate condițiile necesare unei derulări corespunzătoare fiind îndeplinite: comisionul de administrare a garantiei ramane neschimbat, la 0,49%/an aplicat la soldul finantarii garantate.

Prima Casa: FNGCIMM anunta ca inca 5000 de romani vor putea obtine credite ipotecare garantate de stat

FNGCIMM anunta ca plafonul alocat programului Prima Casa se majoreaza cu inca 400 milioane lei, astfel ca inca 5000 depotențiali beneficiari pot accesa credite până la sfârșitul anului 2014.