Tag: Romania

CEC Bank a urcat pe locul 3 in topul bancilor romanesti

CEC Bank a avut o crestere robusta anul trecut, reusind sa devina a treia mare banca din Romania, luand locul BRD.

"Ne-am majorat activele cu 35% față de perioada similară a anului trecut, ceea ce ne-a propulsat în topul primelor trei bănci din piață", spune presedintele CEC Bank, Bogdan Neacsu, in comunicatul de presa care prezinta rezultatele financiare ale bancii.

Noi platforme online de investitii in criptomonede neautorizate in Romania, care ar putea fi fraude financiare

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), a publicat in lista alertelor pentru investitori numele unor noi platforme online de investitii in criptomonede neautorizate in Romania, care ar putea fi fraude financiare:



Cat ar putea fi salariile in Romania, in urmatorii patru ani? Prognoza oficiala

Salariul mediu brut in Romania ar putea ajunge la 9.310 lei, echivalentul a 1.800 de euro, in anul 2027, conform estimarilor publicate de Comisia Nationala de Prognoza (vezi foto).

Mai pot schimba lirele vechi din hartie?

"As mai putea schimba bancnotele de 50 de lire de hîrtie in Anglia? Fiindcă în țară mi le refuza...mulțumesc mult", intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro.

Raspuns ReclamatiiBanci.ro

BRD reduce de 10 ori comisionul pentru o plata in euro, dar ramane cea mai scumpa banca din Romania

BRD Societe Generale, a treia mare banca din Romania, scade din 15 decembrie comisionul pentru o plata in euro de la 10 euro, cat este in prezent, la nivelul unei plati in lei, de doar 3,5 lei, adica de peste 10 ori, masura fiind impusa de regulamentele europene privind normele SEPA (zona unica de plati in euro), care prevad ca platile in euro trebuie sa aiba aceleasi costuri ca cele in monedele locale.

BRD, cea mai scumpa banca din Romania, si-a batut recordul istoric la profit

BRD Groupe Societe Generale, banca din Romania care are cele mai mari comisioane pentru un cont curent curent, card si online banking, precum si printre cele mai ridicate dobanzi pentru credite si cele mai mici dobanzi la depozite, a inregistrat in primele noua luni din acest an un profit record istoric de 1,2 miliarde lei.

Isarescu si-a asumat in numele BNR obiectivul ca Romania sa adopte moneda euro pana in 2024

Dupa ce a negociat in anul 2000, in calitate de prim-ministru, cu fostul presedinte al Comisiei Europene, Romano Prodi, aderarea Romaniei la Uniunea Europeana in 2007, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, care implineste 70 de ani in 1 august, si-a asumat obiectivul ca tara noastra sa adopte moneda euro pana in 2024, cand se va incheia probabil ultimul sau mandat de cinci ani la banca nationala, reiinoit astazi in Parlament.

Banca Transilvania face un apel catre Guvern pentru revizuirea taxei bancare: Romania merge foarte bine, haideti sa nu stricam aceasta poveste frumoasa!

Omer Tetik, seful Bancii Transilvania, face un apel catre Guvern sa revizuiasca taxa bancara, considerata "catastrofic" de mare, astfel ca ar putea afecta semnificativ evolutia buna de pana acum a economiei si a sectorului bancar, dand ca exemplu chiar banca sa, care a ajuns cel mai mare grup financiar din Romania, dupa ce a fost construita de la 0 de un grup de oameni de afaceri din Cluj, in frunte cu Horia Ciorcila.

Creditele de consum din Romania sunt mai ieftine decat in Ungaria, in ciuda cresterii ROBOR

Dobanda de politica monetara din Ungaria este doar 0,9%, desi inflatia a urcat la 3,4%, iar ROBOR-ul lor la 3 luni (BUBOR) are un nivel de doar 0,26%, dar cu toate acestea dobanda la creditele de consum se mentine la peste 12% pe an, conform datelor statistice ale Bancii Centrale Europene (BCE).

Cea mai mare banca din Romania a intrat imprudent intr-o zona nesanatoasa si nesustenabila, de creditare excesiva a populatiei, in detrimentul firmelor

BCR, cea mai mare banca din Romania, s-a lasat angrenata in euforia consumului si a acordat in acest an de sapte ori mai multe credite populatiei decat firmelor, ceea ce reprezinta o strategie imprudenta, nesanatoasa si nesustanabila, in opinia guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, el recomandand bancilor sa se concentreze pe finantarea sectorului real al economiei, si anume finantarea afacerilor, intrucat creditarea populatiei a ajuns la saturatie.