Tag: Garanti

La o refinantare pot folosi banii de la ambele banci?

"Buna ziua. am si eu o nelamurire. am un credit la Garanti si as vrea sa fac la BT refinantarea acestui credit, pot folosi acesti bani de la BT c am nevoie urgent? Sau nu este legal asa ceva? Depaseste 40% ratele la amandoua bancile. Dar pot plati amandoua ratele. multumesc!", intreaba un cititor Ghiseulbancar.ro.

Aplicatia de online banking Garanti BBVA Mobile si-a dublat volumul de tranzactii

Garanti BBVA, una dintre cele mai dinamice bănci de pe piața locală, a înregistrat, în prima jumătate a anului 2020, o creștere cu 47,7% a volumului și cu 47,4% a numărului de tranzacții efectuate de către clienții săi persoane fizice care folosesc aplicația mobilă, Garanti BBVA Mobile, în comparație cu aceeași perioadă a anului 2019, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga:

Clientii Garanti BBVA au facut mai multe plati online in perioada crizei COVID-19

Garanti BBVA, una dintre cele mai dinamice bănci de pe piața locală, a înregistrat o creștere cu 61% a numărului de tranzacții efectuate de clienții săi persoane fizice în perioada 16 martie - 16 aprilie, față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat al bancii, in care se mai precizeaza:

Topul bancilor cu cel mai bun curs de schimb valutar euro/leu

Cursurile de schimb valutar euro/leu practicate de bancile romanesti variaza foarte mult de la o banca la alta, in special in cazul platilor cu cardul si online, conform unei analize a cotatiilor pentru schimburile valutare afisate astazi de 15 banci, realizata de Bancherul.ro.

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei

Banca Romaneasca, CEC Bank si Garanti Bank au cele mai mari dobanzi pentru depozitele in lei la termen de 12 luni, de 3,6% pe an, in timp ce la BCR si BRD, dobanzile sunt in jur de 1% pe an, conform analizei costurilor depozitelor si conturilor la un numar de 14 banci, realizata de Bancherul.ro.

Care banci au cele mai mici comisioane pentru conturile firmelor

Comisioanele pentru operatiunile principale aferente unui cont pentru firma variaza destul de mult, la unele banci fiind inca o data mai mari decat la altele, reise din analiza costurilor practicate de 12 banci pentru un numar de 12 comisioane de baza, realizata de Bancherul.ro.

Care banci au cele mai mici dobanzi si comisioane pentru un descoperit de card (overdraft)

Descoperitul de cont, denumit si descoperit de card sau overdraft, este un credit asemanator cardului de credit, dar acordat pe un card de debit, de regula cardul de salariu, util pentru situatii neprevazute, atunci cand ai cheltuieli lunare mai mari decat salariul sau daca vrei sa faci o mica investitie.

Topul bancilor cu cele mai mici comisioane pentru un cont curent, card si online banking

Costul lunar al unui cont bancar cu card atasat si realizarea de operatiuni online, prin internet banking pe site-urile bancilor, sau pe telefonul personal, prin mobile banking, porneste de la 21 de lei, la Alior Bank, si ajunge la 73 de lei la BRD, adica de peste trei ori mai mult, conform analizei comisioanelor practicate de 20 de banci romanesti, realizata de Bancherul.ro.

Media celor 15 comisioane luate in calcul este de 45,15 lei.
Pe podiumul celor mai ieftine trei banci se afla Alior Bank, CEC Bank si ING Bank, iar cele mai scumpe banci sunt BRD, Raiffeisen si BCR.

Urmatoarele comisioane, aferente unui cont curent standard, au stat la baza clasamentului:

1. Administrarea lunara a contului curent: variaza intre 0 lei la Banca Transilvania (BT) si Libra Bank si ajunge la 5,5 lei la BCR, media fiind 3,5 lei.

2. Emiterea unui card de debit, care este gratuita la majoritatea bancilor, cu cateva exceptii, precum BCR, unde costa 10 lei.

3. Administrarea lunara a cardului este gratuita la 7 banci (ING, First Bank, Garanti, Credit Europe, Procredit, Libra, BT si Alpha Bank) si ajunge la 4,5 lei la Credit Agricole, media fiind 1,53 lei.

4. Interogarea soldului (sumei de bani) de pe card la bancomatul (ATM) propriu, adica al bancii emitente a cardului, care este intre 0 si 5 lei, la Alior Bank.

5. Interogarea soldului la bancomatele altor banci din Romania este 0 la doar doua banci, CEC Bank si First Bank, cel mai mare comision fiind la Alior Bank - 5 lei.

6. Interogarea soldului contului la bancomatele bancilor din alte tari este fara comision doar la First Bank, cel mai scump fiind tot la Alior Bank - 5 lei.

7. Retragerea banilor la ATM propriu, adica al bancii emitente a cardului, porneste de la 0 lei la 5 banci, la restul fiind 0,2% din suma retrasa.

8. Retragerea banilor de pe card la bancomatele altor banci din Romania este gratuita doar la CEC Bank si Alior Bank, la restul bancilor fiind intre 0,5% si 1% plus 5 lei (BRD).

9. Scoaterea banilor de pe card la ATM-urile bancilor din alte tari este gratuita la CEC Bank si Alior Bank, la majoritatea bancilor fiind 1% din suma retrasa, dar ajunge la 2,5% plus 7 lei la Unicredit.

10. Administrarea serviciului de internet banking este gratuita la 9 dintre cele 20 de banci, cel mai mare comision fiind la OTP Bank, de 7 lei.

11. Pentru mobile banking, 15 banci nu au comision, cel mai mare fiind la BRD, de 4,5 lei.

12. Incasarile dintr-un cont al aceleiasi banci (intrabancar) sunt necomisionate, cu o exceptie: Unicredit, care cere clientilor 1 leu pentru fiecare incasare.

13. Incasarile din conturile altor banci sunt si ele in principal necomisionate, la 12 banci, dar ajung la 5 lei in cazul Raiffeisen si BT.

14. Platile intrabancare online (prin internet/mobile banking) sunt gratis la 14 banci, dar ajung la 3 lei la Raiffeisen si Patria Bank.

15. Platile interbancare online au 0 comision doar la ING Bank si Alior Bank, cele mai scumpe fiind la Raiffeisen: 4,51 lei.

Care banci au cele mai mici comisioane la un cont pe firma

Cele mai mici comisioane bancare pentru conturile persoanelor juridice le gasim la ING, OTP si BT, iar cele mai mari la Patria Bank, Unicredit si BCR, rezulta dintr-o comparatie a costurilor practicate de 14 banci romanesti, realizata de Bancherul.ro.

La ce banca sa-mi fac un card pentru incasarea alocatiei copilului?

“La ce banca sa-i fac un card copilului, pe care sa incaseze alocatia? Care sunt comisioanele pentru un astfel de card?” intreaba un cititor.