8 Jan 2021
Brexitul (iesirea Angliei din Uniunea Europeana) din 1 ianuarie 2020 inseamna comisioane bancare mai mari pentru romanii care fac transferuri de bani catre conturi din aceasta tara sau care folosesc carduri pentru retrageri de numerar.
Asta pentru ca regulile SEPA (zona unica de plati in euro) impuse de UE presupune ca se aplica aceleasi comisioane pentru conturi si carduri bancare in toate tarile UE ca cele existente in tara natala.
23 Dec 2020
Unele banci, precum Raiffeisen, Unicredit sau ING, au comisioane de 7-8% pentru platile cu cardul in euro, astfel incat cursurile de schimb valutar practicate de aceste banci sunt cele mai ridicate in comparatie cu alte banci, depasind 5 lei pentru un euro, in cazul Raiffeisen, conform topului realizat de Bancherul.ro (vezi foto).
1 Dec 2020
Banca Comerciala Romana (BCR) a anuntat ca poate emite si online, nu doar in sucursale, cardurile sale de credit, care au una dintre cele mai mari dobanzi din piata bancara, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul cardurile de credit ale celor mai mari 15 banci romanesti.
27 Nov 2020
Creditele ipotecare, spre deosebire de creditele de consum, au dobanzi mult mai reduse si mai uniform distribuite intre banci: cele mai mici sunt la CEC Bank si la Banca Transilvania, cu DAE de 5,3%, iar cele mai mari la OTP Bank (DAE de 6,5%) si BRD (DAE de 6,7%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro, care a luat in calcul 25 de tipuri de credite imobiliare standard, valabile si pentru refinantarea altor credite de acelasi tip.
24 Nov 2020
CEC Bank anunta obtinerea unor rezultate financiare solide la finalul trimestrului trei din 2020, cu cea mai mare crestere a creditarii dintre bancile mari, de 9% de la inceputul acestui an, in ciuda pandemiei COVID-19.
Comparativ, creditarea la Banca Transilvania a crescut cu 4,6%, la BCR cu 6,1%, la Raiffeisen si ING cu 4%, iar la BRD a stagnat.
21 Nov 2020
CEC Bank ramane banca la care persoanele fizice sunt cel mai bine rasplatite pentru economiile in lei, in conditiile in care dobanzile la depozite continua sa scada.
Patru banci (Banca Transilvania, Unicredit, OTP Bank, Banca Romaneasca si Libra Bank) au redus in ultima luna dobanzile la depozitele in lei pentru persoanele fizice, conform statisticii realizate de Bancherul.ro privind nivelul dobanzilor practicate de cele mai mari 15 banci romanesti.
19 Nov 2020
Cea mai mica dobanda la un credit de nevoi personale, care poate fi folosit si pentru refinantarea unui credit mai vechi, este de 7,92%, la Banca Transilvania, in timp ce dobanda cea mai ridicata este de 14,95%, la Idea Bank, conform clasamentului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul 24 de tipuri de imprumuturi acordate de cele mai mari 16 banci romanesti.
4 Nov 2020
Cine-si deschide un cont in euro la BCR, in care depune 10.000 de euro timp de un an, la retragerea banilor din cont dupa aceasta perioada are o pierdere intre 130 si 143 de euro, din cauza comisioanelor ridicate practicate de banca.
2 Nov 2020
Cumparaturile cu cardurile de credit in rate fara dobanda pe perioade tot mai lungi, chiar si pana la cinci ani, sunt intens promovate de banci si magazine, insa consumatorii trebuie sa fie atenti la costurile ascunse reprezentate de comisioane care pot fi destul de piperate.
9 Oct 2020
Aproape toate bancile mari au lansat in ultima perioada noi tipuri de pachete de cont curent gratuite, care includ card, online banking, retrageri de numerar si plati online, cu conditia incasarii lunare de venituri intre 500 si 1.200 de lei.
Trei banci (ING, Unicredit si OTP Bank) impun o conditie complementara incasarii veniturilor, si anume efectuarea unei tranzactii cu cardul sau online, pentru ca pachetul sa fie gratuit.