Vom putea plati cumparaturile si cu telefonul mobil

Visa Europe si-a anuntat participarea la testarea O2 Wallet, primul program pilot NFC (Near Field Communications) la scara larga care se va desfasura in Marea Britanie. Proiectul testeaza utilizarea telefoanelor mobile pentru plata cumparaturilor, accesul la evenimente si chiar intrebuintarea lor drept carduri Oyster (principalul mijloc de plata in sistemul de transporturi din Londra), prin simpla apropiere a telefonului de un cititor de carduri, se arata intr-un comunicat al VISA.

Perioada de teste dureaza sase luni, implica peste 500 de persoane si se va desfasura in locatii selectate din Londra, pana la sfarsitul lui mai 2008. Testele sunt special concepute pentru a stabili ce servicii si functionalitati asteapta consumatorii de la un telefon NFC.

Potrivit Sandrei Alzetta, Senior Vice President pe partea de inovatie si retea de acceptare, Visa Europe: „Implicarea Visa Europe in testele O2 sustine angajamentul pe care ni l-am asumat pentru dezvoltarea si comercializarea platilor mobile in toata lumea. In mod firesc, reprezinta urmatoarea etapa dupa introducerea recenta a tehnologiei contactless Visa payWave in Londra si ne va permite sa punem in practica experienta castigata de pe urma altor proiecte pilot similare, desfasurate in alte parti ale lumii. Suntem incantati sa colaboram cu O2 si ceilalti parteneri implicati in proiect prin furnizarea tehnologiei de plati pentru acest proiect impresionant care va conferi si mai multa accesibilitate, flexibilitate si usurinta in utilizare pentru platile electronice.”

Participantilor la teste li se va oferi un telefon Nokia 6131 – NFC, prevazut cu o multitudine de aplicatii NFC, inclusiv Oyster, pe care il vor utiliza pentru a plati diverse servicii din Londra. Pentru a-l transforma intr-un program pilot cat mai cuprinzator, O2 a reunit mai multi parteneri, inclusiv Visa Europe, Transport for London, TranSys, Barclaycard, Nokia si AEG.

Pe durata primei etape a testului (din noiembrie pana in februarie), 225 de participanti vor primi un card pre-paid Visa Barclaycard, incorporat in telefonul lor mobil, care le va permite sa efectueze plati electronice sub valoarea de £10 la comerciantii din Londra, care accepta in acest moment tranzactii Visa payWave. In cea de-a doua etapa, din februarie 2008 pana in mai 2008, evolutiile posibile pot implica cumparaturi de peste £10 si capacitatea de reincarcare / fonduri de credit.

Tuturor celor care participa la acest test li se va cere parerea in legatura cu serviciile, mai exact cat de usor si util li s-a parut si cat de siguri si increzatori sunt atunci cand le folosesc.

“Avantajele oferite de Near Field Communications constau in numeroasele functii contactless la care consumatorii au acces, precum efectuarea de plati, transport, cumpararea de bilete, prin intermediul unui telefonului mobil, un accesoriu pe care se bazeaza in fiecare zi. ÂȘtim ca acest concept este atractiv pentru consumatori, iar acesta perioada de testare va evidentia cele mai relevante caracteristici,” a adaugat Sandra Alzetta.

Proiectul face parte din activitatea globala a Platformei Mobile Visa, iar solutia de plati Visa este in conformitate cu specificatiile programului pilot global de plati mobile Visa, care sunt testate in prezent prin diverse proiecte derulate in toata lumea.

Platile mobile:

• Visa Europe este implicata la nivel global intr-o serie de proiecte pilot de plati mobile - in Australia, Brazilia, Canada, Franta, Germania, Coreea, Malaiezia, Spania, Taiwan si SUA.
• NFC se deosebeste de Bluetooth prin faptul ca sustine o serie de protocoale standard din industrie care pot fi utilizate in transmiterea de date pentru aplicatii securizate precum platile si transportul. Noua tehnologie face din cardurile din plastic sau bilete de hartie o solutie depasita, aducand economii si o inovatie care poate fi aplicata in diverse industrii.
• Comunicarea este posibila prin alaturarea celor doua dispozitive compatibile NFC la doar cativa centrimetri distanta unul de altul sau prin “atingerea” propriu-zisa a celor doua. NFC este compatibil cu gama de 13.56 MHz si este conforma standardului de calitate ISO 18092, aprobat in 2003 si care integreaza standardul 14443 (care defineste asa-numitele sisteme de “proximitate” ce pot atinge peste 10 cm), precum si sistemele FeliCa de la Sony si MIFARE de la Philips (e.g. Oyster).

Despre Near Field Communications (NFC)

• NFC este un standard ce implica tehnologia de conexiune wireless la distanta redusa, pentru o comunicare simpla si in conditii de siguranta intre dispozitive electronice. NFC este, in esenta, o functie contactless care poate fi utilizata cu o diversitate de dispozitive, de la telefoanele mobile, care permit efectuarea de plati, transportul si cumpararea biletelor, la camerele digitale care pot trimite fotografiile la televizor printr-o simpla atingere.
• Comunicarea este posibila prin alaturarea celor doua dispozitive compatibile NFC la doar cativa centrimetri distanta unul de altul sau prin “atingerea” propriu-zisa a celor doua.

Participantii la program

• Participantii la program sunt clienti O2 (un mix de pre-pay si post-pay) si sunt utilizatori frecventi de card Oyster.
• In etapa initiala a testului, Barclaycard va oferi credit nereincarcabil pentru fiecare telefon in valoare de £200, pe care participantii ii pot cheltui cum considera de cuviinta la fiecare comerciant participant. Pe langa efectuarea platilor, ei vor putea folosi telefonul pentru a verifica fondurile disponibile si pentru a localiza comerciantii din apropiere care accepta plati ‘contactless’, precum Books Etc, Chop'd, Coffee Republic, EAT, Krispy Kreme, Threshers si YO! Sushi.
• 225 de participanti la program vor primi aplicatia Barclaycard. Criteriul de selectie al participantilor este sa aiba peste 18 ani si sa foloseasca mijloacele de transport din Londra (unde cititoare de plati contactless sunt disponibile) cinci zile din sapte pe saptamana.
• Participantii au fost recrutati print-o campanie desfasurata prin email si telefon.
• Participantii vor primi un pachet de stimulente de participare la test, precum un credit de £50 pentru cardul Oyster de la Transport for London, £60 echivalent convorbiri sau credit pentru facturile lunare de la O2, si credit de £200 pentru cumparaturi de la Barclaycard.

Parteneri

• Pe langa Transport for London, Transys, Barclaycard, Visa Europe, AEG si Nokia, O2 a mai colaborat, de asemenea, si cu o serie de alti parteneri si furnizori pentru a realiza acest test.
• Colaborarea dintre O2 si Nokia are la baza telefoanele mobile care sustin aplicatiile NFC. Pe langa telefoanele NFC Nokia 6131 utilizate in cadrul acestui proiect, Nokia a mai oferit pentru O2 si o serie limitata de telefoane testere sau prototip care sustin Single Wire Protocol (SWP) si SIM-ul ca Element de Securitate, sau zona unde sunt stocate aplicatiile.
• Venyon a administrat serviciile Over The Air (OTA), inclusiv OTA de personalizare si descarcare a aplicatiei de plati pre-paid Barclaycard si aplicatia analoaga de interfata cu utilizatorii (Aplicatia Mobila Visa).
• Giesecke & Devrient (G&D) se ocupa de administrarea securizata a informatiei pentru aplicatia Barclaycard bazata pe sistemul de operare cu carduri Java de la G&D. Este planificat ca pentru urmatoarele etape ale testului toate aplicatiile NFC se vor constitui in carduri SIM care permit NFC.
• NEC si Fortress au lucrat cu O2 si AEG pe aplicatia de club VIP.
• Innovation a fost responsabil de smart tag-urile pentru postere.
• Parrot a oferit rame foto digitale pentru incarcarea de fotografii de pe telefoanele NFC.
• Consult Hyperion a oferit servicii de consultanta si dezvoltare pentru O2.

Despre Visa Europe

In Europa, sunt aproape 321 milioane carduri Visa de debit, credit si business. La sfarsitul anului fiscal incheiat in septembrie 2006, cardurile Visa au fost utilizate pentru plati si retrageri de numerar evaluate la peste 1,2 mii de miliarde EUR. La fiecare 9 EUR cheltuit in Europa azi, 1 EUR este cheltuit de pe un card Visa.

Visa Europe este o asociatie de membri - o organizatie detinuta si condusa de cele 4.500 banci membre din Europa - care a fost incorporata in 2004. In octombrie 2007, Visa Europe a devenit independenta de noua organizatie globala Visa Inc. cu o licenta exclusiva, irevocabila si perpetua in Europa.
Fiind o organizatie europeana, este capabila sa raspunda rapid la cerintele specifice pietei bancare europene si clientilor - detinatori de carduri si comercianti, si sa implineasca obiectivul Comisiei Europene de a crea o adevarata piata interna de plati.
Visa are cea mai mare acceptare la nivel global si Visa/Plus este una dintre cele mai mari retele de ATM-uri din lume care furnizeaza numerar in monedele nationale a peste 170 de tari.

GhiseulBancar.ro

Alte stiri

1 comentarii

nina_lupu
21 Jun 2010

Daca doriti sa faceti cumparaturi in SUA, este farte usor. Eu intotdeauna utilizez serviciul gratuit de la Viaddress.com pentru a face cumparaturi din Statele Unite deoarece acestea ofera o adresa virtuala gratuita in SUA , astfel incat sa poti face cumparaturi de la orice comerciant din Statele Unite ale Americii sau de la orice vanzator online din America, Viaddress iti aduce acasa pachetele. Inregistrarea pe pe http://www.viaddress.com este gratuita. Veti primi un e-mail cu adresa dvs. SUA instantaneu. Puteti, de asemenea, sa cumparati produsele dorite fara comision în cazul în care vanzatorul din SUA nu accepta carti de credit internationale. Este foarte util! Puteti verifica: http://www.viaddress.com

Posteaza un comentariu