Vom putea avea pensii private cu castig minim garantat

Societatile de pensii private facultative ne vor putea oferi scheme de pensii cu un nivel minim garantat al castigului. In acest caz, ele vor fi obligate sa constituie provizioane tehnice, adica un volum adecvat de pasive care sa acopere riscurile biometrice (deces, invaliditate si longevitate) sau nivelul garantat ale pensiei. Regulile privind aceste provizioane au fost stabilite deja de Comisia de Supraveghere a Pensiilor Private.

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat, miercuri, 11 aprilie a.c., in vederea publicarii in Monitorul Oficial, Norma privind calculul actuarial al provizionului tehnic, se arata intr-un comunicat de presa al Comisiei.

Norma, elaborata in aplicarea Legii nr. 204/2006 privind pensiile facultative, reglementeaza, pentru schemele de pensii care prevad masuri de protectie impotriva riscurilor biometrice prin garantarea unui beneficiu si/sau garantarea unui nivel minim stabilit al beneficiului si/sau garantii cu privire la performantele investitiilor, urmatoarele:

Citeste tot articolul
Asigurareamea.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu