Visa nu este de acord cu reducerea comisioanelor interschimb pentu carduri

Decizia de astazi a Comisiei Europene se refera strict la MasterCard. Din punct de vedere legal, nu este aplicabila companiei Visa Europe si asa cum a declarat comisarul Kroes astazi fiecare caz trebuie analizat separat, se arata intr-un comunicat al Visa.

Incepand din 2002, Visa beneficiaza de o dispensa din partea Comisiei Europene in ceea ce priveste comisioanele de interschimb. Suntem in curs de a analiza pozitia revizuita a comisarului si vom continua dialogul in ceea ce priveste stabilirea nivelului comisioanelor noastre pe viitor. Intre timp, activitatile noastre se vor derula in mod normal.

“Comisioanele de interschimb sunt un mecanism care asigura beneficiul maxim pentru toate partile care utilizeaza sisteme de plata prin card. Beneficiarii cardurilor sunt atat consumatorii, cat si comerciantii. Cardurile ajuta la reducerea cheltuielilor cu manevrarea numerarului, sporesc gradul de securitate, cresc viteza de derulare a tranzactiilor, si, in plus, stimuleaza vanzarile la comercianti.

“Nu vedem niciun motiv pentru care sa se considere ca taxele de interschimb Visa Europe functioneaza ca o taxa pe consum sau ca determina consumatorii sa plateasca dublu. Consecinta directa a reducerii substantiale a comisioanelor de interschimb va fi un transfer disproportionat al costurilor sistemelor de plata prin card de la comercianti la consumatori.

“Comisioanele de interschimb asigura eficienta operationala a sistemelor de plata prin card si permit inlocuirea platilor ineficiente prin numerar sau a cecurilor. Comisioanele trebuie stabilite la un nivel viabil din punct de vedere comercial astfel incat industria sa poata sustine in continuare investitiile in inovatie, securitate si eficienta platilor, dupa cum a declarat Comisarul. Toate acestea vor conduce la realizarea proiectului Zonei Unice a Platilor Europene SEPA.”
GhiseulBancar.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu