Visa lanseaza platile contactless si in Elvetia

 Visa payWave, cel mai rapid card de plati din Elvetia, este o alternativa comoda, rapida si sigura pentru numerar in mediile care folosesc volume mari si tranzactiile sunt de valoare scazuta, iar rapiditatea cu care se realizeaza este esentiala
 Platile sunt procesate in mai putin de o secunda in cazul cumparaturilor cu valoare scazuta

Visa Europe anunta utilizarea in premiera a tehnologiei Visa payWave in Elvetia si a ales sediul FIFA din Zurich pentru aceasta lansare, se arata intr-un comunicat al companiei.

Visa a devenit recent partner FIFA cu beneficii la nivel global asupra activitatilor FIFA, inclusiv Campionatele Mondiale din 2010 si 2014 si Campionatele Mondiale de Fotbal pentru Femei. Fostul jucator la nationalei de fotbal elvetiene si comentatorul sportiv TV Alain Sutter a realizat prima tranzactie cu Visa payWave la sediul FIFA, cumparand o minge de fotbal FIFA originala.

Visa payWave permite ca platile sa se realizeze in mai putin de o secunda. Folosind tehnologia wireless, detaliile privind plata sunt transmise in siguranta de la cardul cu chip catre POS-ul special adaptat. Cu ajutorul tehnologiei Visa payWave, un card de plata trebuie doar sa fie apropiat de terminal, fara a necesita sa fie trecut sau introdus intr-un POS. In cazul platilor de mica valoare, cu ajutorul tehnologiei Visa payWave, un card de plata trebuie doar sa fie apropiat de terminal, fara a necesita sa fie trecut sau introdus intr-un POS.

“Consiliul European al Platilor estimeaza ca la nivelul anului 2004 in Uniunea Europeana, 85% din tranzactii se desfasurau folosind numerar iar Visa Europe confirma ca 80% dintre aceste tranzactii aveau valori sub 25 de franci elvetieni (CHF),” a declarat Sandra Alzetta, Senior Vice President, Acceptare si Inovatie, Visa Europe. “Cardul Visa payWave este cel mai rapid instrument de plata si a fost creat de catre Visa pentru a fi o alternativa viabila la numerar in cazul cumparaturilor de mica valoare. In Elvetia, acest produs poate fi folosit pentru tranzactiile cu valoare mai mica de 40 CHF, posesorii de carduri putand renunta la numerar. Visa payWave are potentialul de a ne face numerarul sa devina istorie.”

Cornèr Bank este primul emitent din Elvetia care introduce aceasta noua tehnologie si care a emis un card standard cu chip dotat cu aplicatia Visa payWave pentru cateva sute de clienti. “Pentru consumatori, cardul garanteaza rapiditate la confirmare si acceptare in toata lumea. Platile contactless cu valoare sub 40 CHF nu vor necesita introducerea codului PIN. Periodic, detinatorilor cardurilor li se va cere sa tasteze codul PIN ca o masura de securitate,” a declarat Alessandro Seralvo, Director Cornèrcard. “Dorim sa le oferim posesorilor de carduri posibiliatea de a beneficia de aceasta noua modalitate de plata care este sigura si inlocuieste numerarul.”

Pentru a ajuta consumatorii sa identifice cand un card Visa sau un alt instrument de plata este dotat cu Visa payWave imaginea din Figura 1 va fi aplicata pe aceste produse. Comerciantii care pot procesa plati prin Visa payWave vor afisa simbolul Contactless.

Telekurs este prima institutie financiara care implementeaza tehnologia Visa payWave in Elvetia, instaland terminale special adaptate la sediul FIFA din Zurich. “Aceasta tehnologie reprezinta o evolutie semnificativa atat pentru industria banacara cat si pentru comercianti. Tehnologia contactless va revolutiona modul in care facem platile zilnice care sunt de valoare scazuta iar viteza cu care se deruleaza este importanta cum este cazul atunci cand cumparam mancare, bilete pentru transportul in comun si produse de la micii comercianti,” spune Hans-Martin Moser, CEO Telekurs Multipay. “Colaboram strans cu comerciantii pentru a-i ajuta sa identifice si sa ne propuna solutiile cele mai potrivite pentru mediul in care ei isi deruleaza afacerile.”

Cornèr Bank si Telekurs intentioneaza sa implementeze Visa payWave in Elvetia in 2008.

GhiseulBancar.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu