Visa Europe va deveni companie independenta

Visa Europe va deveni companie independenta cu o licenta exclusiva, irevocabila si perpetua de la Visa Inc., se anunta intr-un comunicat de presa al Visa.

Adunarea Generala Extraordinara a bancilor europene membre Visa Europe a votat intr-o majoritate covarsitoare pentru schimbarea Statutului Asociatiei, permitand Visa Europe sa devina deplin independenta de noua organizatie globala Visa Inc. prin intermediul unei licente.


Un sistem european de plati

“Aceasta este o zi memorabila pentru platile europene” a declarat Peter Ayliffe, presedinte si CEO Visa Europe. “Acest vot din partea bancilor europene confirma Visa Europe ca un sistem de plati cu adevarat european, in concordanta cu obiectivul Bancii Europene Centrale”.
Dupa cum se arata in prospectul Visa Inc. din data de 13 septembrie 2007, Visa este in procesul de obtinere a aprobarii bancilor membre in vederea restructurarii globale planificate. In urma incheierii acestui proces, Visa International, Visa Canada si Visa USA vor deveni subsidiare ale Visa Inc.
Visa Europe a fost integrata in iulie 2004 ca o companie independenta, avand o participatie in Visa International. Ca urmare a restructurarii globale, Visa Europe trebuia sa modifice Statutului Asociatiei pentru a defini o noua relatie in raport cu Visa Inc. si statutul independent. Prin aceasta restructurare, Visa Europe va functiona in Europa cu o licenta exclusiva, irevocabila si perpetua de la Visa Inc.
Ca urmare a noii structuri, Visa Europe va ramane o entitate separata care se va concentra pe satisfacerea cerintelor clientilor de pe piata europeana.


Despre Visa Europe

Visa Europe este o asociatie de membri - o organizatie detinuta si condusa de cele 4.500 banci membre din Europa. Fiind o organizatie europeana, este capabila sa raspunda rapid la cerintele specifice pietei bancare europene si clientilor - detinatori de carduri si comercianti, si sa implineasca obiectivul Comisiei Europene de a crea o adevarata piata interna de plati. Visa Europe detine o parte din Visa International, organizatia care asigura interoperabilitatea globala a produselor precum si gestionarea marcii Visa.

In Europa, sunt aproape 321 milioane carduri Visa de debit, credit si business. La sfarsitul anului fiscal incheiat in septembrie 2006, cardurile Visa au fost utilizate pentru plati si retrageri de numerar evaluate la peste 1,2 mii de miliarde EUR.

Visa are cea mai mare acceptare la nivel global si Visa/Plus este una dintre cele mai mari retele de ATM-uri din lume care furnizeaza numerar in monedele nationale a peste 170 de tari.

GhiseulBancar.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu