Va revolutiona noul iPhone 6 platile in magazine cu telefonul mobil prin tehnologia NFC - contactless si amprenta digitala?

Apple Pay se va putea folosi din octombrie, mai intai in America, in parteneriat cu MasterCard, Visa, American Express, precum si cu cele mai mari banci americane, ce acopera peste 80% din volumul de carduri emise: Citi, Bank of America, Barclays, Chase, Wels Fargo, Capital One.

Platile in magazine cu telefonul mobil, in locul cardului, prin intermediul POS-urilor contactless ale procesatorilor de carduri Visa si MasterCard, ar putea lua avant odata cu lansarea iPhone 6, care are inclus cipul cu tehnologia NFC necesar pentru realizarea acestor plati si aplicatia Apple Pay, un portofel electronic in care se introduc datele cardurilor.

Apple a anuntat cu putin timp in urma ca noile iPhone 6, iPhone 6 Plus si Apple Watch vor avea incluse aplicatia de plati mobile Apple Pay.

"Viziunea este sa inlocuim portofelul, iar inceputul il facem inlocuind platile cu cardul sau cash cu platile cu telefonul mobil", a spus Tim Cook, seful Apple, precizand ca pana acum platie mobile nu s-au bucurat de atat de mut succes pentru a deveni "mainstreem".

O viziune radicala si mai degraba de marketing, daca ne gandim bine, pentru ca de portofel, de carduri si de bani cash vom avea nevoie tot timpul. Asadar, vom avea nevoie tot timpul de un card pentru a scoate bani de la ATM.

Doar ca de acum inainte s-ar putea sa folosim tot mai mult telefonul la platile in magazine decat cardul si numerarul.

Ramane de vazut, asadar, daca Apple va reusi sa popularizeze si platile mobile, asa cum a facut-o cu telefonul sau mobil.

Apple Pay se va putea folosi din octombrie, mai intai in America, in parteneriat cu MasterCard, Visa, American Express, precum si cu cele mai mari banci americane, ce acopera peste 80% din volumul de carduri emise: Citi, Bank of America, Barclays, Chase, Wels Fargo, Capital One.

Platile se fac cu tehnologia contactless implementata de Visa si MasterCard, tehnologie tot mai prezenta si in Romania, de exemplu la magazinele Cora.

Vezi aici cum se fac platile cu noul iPhone 6 si Apple Watch

Apple spune ca sunt peste 220.000 de magazine in SUA care accepta plati contactless cu cardurile iar acum si cu iPhone 6, care are inclus, in acest scop, un chip NFC (near-field communication).

In loc de PIN, amprenta digitala

Confirmarea unei plati se face cu amprenta digitala, Touch ID, printr-o simpla atingere cu degetul a ecranului telefonului, ceea ce confera platilor o securitate maxima. Asta inseamna ca doar detinatorul telefonului poate face o plata, chiar daca telefonul este furat.

Chiar si fara amprenta digitala, Apple Pay este mai sigur decat cardurile din portofel. Daca pierzi iPhone-ul, nu trebuie sa anulezi cardurile. Prin optiunea Find My iPhone ce se poate accesa de pe un computer, poti suspenda efectuarea de plati doar cu respectivul telefon pierdut, urmand ca serviciul de plati sa-l poti folosi in aceleasi conditii de pe noul telefon.


Vezi stirea integral pe Bancherul.ro

Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu