UniCredit Leasing finanteaza Ministerul Justitiei

Astfel, la 10 ianuarie 2006, UniCredit Leasing Romania S.A. a semnat doua contracte de leasing cu Ministerul Justitiei, respectiv cu ministerul Public. Cele doua autoritati au fost finantate de UniCredit Leasing Romania S.A. pentru achizitionarea de echipamente de tehnica de calcul si software pentru imbunatatirea infrastructurii acestor ministere.



In cursul anului 2005, ca urmare a adoptarii de catre guvern a unor hotarari in acest sens, Ministerul Justitiei si Ministerul Public au organizat o licitatie comuna avand ca scop achizitionarea de tehnica de calcul pentru sistemul judiciar (incluzand instantele judecatoresti, parchetele si penitenciarele). Dezvoltarea si innoirea infrastructurii IT erau o cerinta principala in procesul – in plina derulare - de reforma a justitiei din Romania.



Participantii la licitatia publica, prestigioase societati de leasing din Romania, si-au depus ofertele de finantare si, in decembrie 2005, asociatia contractanta a atribuit contractul societatii UniCredit Leasing Romania S.A. care a castigat astfel una dintre cele mai importante finantari in leasing dobandite ca urmare a unei licitatii publice si una dintre cele mai importante licitatii in domeniul echipamentelor de calcul. Aceste echipamente sunt, in linii mari, urmatoarele:



-calculatoare 13.300 de unitati (9.000 pentru Ministerul Justitiei si 4.300 pentru Ministerul Public);

-calculatoare portabile 650 de unitati (200 si respectiv 450);

-servere 977 de unitati (524 si respectiv 453);

-imprimante 5.250 de unitati (2.060 si respectiv 3.190).



Tehnica de calcul va fi furnizata de Intrarom S.A. in urmatoarele luni si este in valoare de 10.152.142 de euro (total valoare in leasing 10.956.239 de euro) pentru Ministerul Justitiei, respectiv 7.925.943 de euro (total valoare in leasing 8.553.715 euro) pentru Ministerul Public. Dobanda acordata de UniCredit Leasing Romania S.A. a fost foarte competitiva, corespunzatoare cu finantarile obtinute pana in prezent de statul roman. Plata ratelor de leasing va fi efectuata de cei doi utilizatori in 16 rate trimestriale in decursul urmatorilor 4 ani.



In vederea apropiatei aderari la Uniunea Europeana, licitatiile publice din Romania trebuie sa fie in conformitate cu acquis communautaire. Prin urmare, guvernul a adoptat in 2005 o hotarare cu privire la strategia referitoare la domeniul licitatiilor publice in perioada 2005-2007 si o ordonanta de urgenta privind infiintarea Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice. In acest context, castigarea de catre UniCredit Leasing Romania S.A. a licitatiei organizate de Ministerul Justitiei si Ministerul Public este incurajatoare pentru industria romana de leasing intrucat se confirma astfel ca leasingul este un mijloc modern de finantare in domeniul achizitiilor publice si al parteneriatelor public-privat. De asemenea, UniCredit Leasing Romania S.A. se bucura ca poate contribui la efortul autoritatilor de a dezvolta si reforma sistemul judiciar din Romania.




Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu