Turistii straini din Grecia pot retrage bani de la ATM-uri si pot face plati cu cardul fara restrictii, a anuntat guvernul grec

Turistii straini din Grecia pot retrage bani de la ATM-uri fara restrictii, acestea aplicandu-se doar cardurilor emise de bancile din Grecia, cu care se pot retrage maxim 60 de euro zilnic, incepand cu amiaza acestei zile, a anuntat guvernul grec, care a detaliat masurile privind controlul capitalului luate in aceasta noapte pentru a evita o criza bancara.

“Turistii straini pot efectua retrageri de numerar de la ATM-uri cu carduri fara restrictii, daca respectivele carduri au fost emise in strainatate”, conform anuntului guvernului.

De asemenea, nu vor fi afectate nici tranzactiile electronice, adica platile cu cardul sau cele prin internet realizate in interiorul tarii.

“Toate platile cu carduri de credit si de debit sau prin internet sau mobile banking in interiorul tarii se vor desfasura in mod normal”, precizeaza guvernul grec. De asemenea, nu exista restrictii de retragere a banilor nici de pe cardurile prepaid.

Pe de alta parte, transferurile de bani din interiorul tarii in strainatate sunt restrictionate, dar nu si transferurile din strainate catre conturile unei banci grecesti.


Citeste articolul integral

Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu