Tiriac Leasing se imprumuta de la Erste Bank

Erste Bank Austria va acorda un credit in valoare de 50 de milioane de EUR catre Tiriac Leasing, rolul de garant revenindu-i Bancii Comerciale Romane (BCR), potrivit Mediafax. Suma atrasa de compania de leasing pentru finantarea activitatii, va fi garantata cu gaj asupra bunurilor care fac obiectul contractelor de leasing, cesiunea politelor de asigurare, a creantelor provenite din contracte, precum si cu gaj asupra conturilor curente ale firmei, deschise la BCR. De asemenea, vor fi cesionate veniturile viitoare provenite din contractele de buy-back (rascumpararea bunurilor furnizate in leasing) privind echipamentele finantate din credit.

BCR va emite o scrisoare de garantie bancara in valoare de 52,5 milioane de EUR, fiind pentru a doua oara cand joaca rol de garant pentru Tiriac Leasing, dupa ce, in luna februarie, firma de leasing a mai contractat un credit in valoare de 20 de milioane de EUR, tot de la Erste Bank.

Anul trecut, Tiriac Leasing a ocupat locul sase in topul companiilor de profil si a finantat bunuri in valoare de 220,1 milioane de EUR, in crestere cu 31,7% fata de 2006, cand a raportat un rezultat de 167 milioane de EUR. Pentru acest an, firma vizeaza un avans de 50% al valorii bunurilor finantate, la 330 milioane de EUR.
Alina Vasile

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu