SRI a monitorizat comentariile primului-ministru, ministrului Justitiei si altor politicieni

Fostul sef al Grupului de Evidenta al SRI a semnat alte noua note similare celor prezentate de Ciuvica, despre comentarii, afirmatii, intentii ale lui Teodor Melescanu, Petre Roman, Codrut ÂȘeres, grupului de la Cluj si chiar ale premierului si ministrului Justitiei, adnotate cu "Inf. Presedinte".

Generalul de brigada Vasile Stanciu, fost sef al Grupului de Evidenta al SRI, a semnat alte noua adrese de prezentare a unor documente referitoare la oameni politici, nu doar cele patru prezentate public de Mugur Ciuvica, au precizat, joi, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

Acestea au completat ca cele noua note au fost transmise Comisiei SRI la cateva zile dupa ce vicepresedintele GIP, Mihai Bodiu, a prezentat si a depus in original la Comisie cele patru adrese de insotire facute publice de Mugur Ciuvica.

Pe baza acestor 13 note, Comisia SRI a initiat ancheta, finalizata la inceputul acestei saptamani.

Cele noua adrese de prezentare a unor documente de informare sunt semnate de seful Grupului de Evidenta, generalul Vasile Stanciu si contin urmatoarea formula: “Domnule Director, pentru informarea dumneavoastra”.

Prima adresa se refera la “comentarii pe marginea presupusei propuneri a presedintelui Romaniei, Traian Basescu, de unire a Republicii Moldova cu Romania”, cu adnotarea “Inf. Presedinte si col. Coldea”, precum si cu mentiunea “V” (vazut – n.r.) a primului adjunct al directorului SRI, datata 15 iulie 2006.

A doua adresa se refera la “unele afirmatii ale lui Petre Roman, presedintele Partidul Forta Democrata din Romania”, cu adnotarea “V” a directorului SRI, nedatata.

A treia se refera la “unele afirmatii ale vicepresedintelui PNL, Teodor Melescanu”, cu adnotarea “Inf. Presedinte”, nedatata.

A patra se refera la “comentariile unui consilier al premierului, referitoare la relatiile lui Calin Popescu Tariceanu cu presedintele Traian Basescu”, cu adnotarea “Inf. Presedinte”, nedatata.

A cincea se refera la “intentia senatorului Vlad Popa de a face publice unele finantari primite de Alianta DA”, cu adnotarea “Inf. Presedinte, IACSE (Inspectoratul pentru Apararea Constitutiei si Securitate Economica, din cadrul SRI – n.r.)”, nedatata.

A sasea adresa se refera la “comentarii referitoare la intentia lui Petre Roman, liderul Partidului Forta Democrata, de a-l contacta pe presedintele Traian Basescu”, cu adnotarea “Inf. Presedinte”, nedatata.

A saptea se refera la “demersuri de reformare a PSD, initiate de liderii grupului de la Cluj”, cu adnotarea “Inf. Presedinte”, nedatata.

A opta adresa se refera la “comentarii referitoare la intentia ministrului Codrut ÂȘeres de a demisiona din Partidul Conservator”, cu adnotarea “Inf. Presedinte”, nedatata.

A noua adresa se refera la “comentarii referitoare la intentiile premierului si ale ministrului justitiei de a-si asigura o eventuala retragere onorabila din Guvern”, cu adnotarea “Inf. Presedinte”, nedatata.

GhiseulBancar.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu