S-a publicat proiectul normei privind marketingul fondurilor de pensii

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a transmis spre dezbatere publica Proiectul Normei privind marketingul fondului de pensii administrate privat, emis in aplicarea Legii 411/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, se arata intr-un comunicat de presa al CSSPP.

Actul normativ reglementeaza activitatea de marketing a fondului de pensii administrat privat si procedura de autorizare sau de avizare a agentilor de marketing.

Marketingul fondului de pensii administrat privat - activitate condusa de catre administrator in vederea atragerii de participanti la un fond de pensii administrat privat - se va desfasura numai prin intermediul unui agent de marketing autorizat sau avizat de catre CSSPP.

Pot fi agenti de marketing persoane fizice urmatoarele categorii profesionale:
-agenti de asigurare
-asistenti in brokeraj
-sub-agenti
si vor putea desfasura activitatea de marketing al fondului de pensii administrat privat numai pentru un singur administrator sau pentru un singur agent de marketing persoana juridica.

Pot fi agenti de marketing persoane juridice:
-societatile comerciale constituite si autorizate de Comisie, avand ca obiect de activitate numai marketingul fondului de pensii administrat privat
-societatile comerciale constituite si autorizate conform legilor speciale de Banca Nationala a Romaniei, de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor sau de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare si care sunt avizate de CSSPP pentru activitatea de marketing a fondurilor de pensii administrate privat
-agenti de asigurare subordonati
-brokeri de asigurare

Conditiile pe care un agent de marketing va trebui sa le indeplineasca pentru a desfasura activitatea de marketing a fondului de pensii administrat privat includ:
- un contract valabil incheiat cu un administrator sau, dupa caz, cu un agent de marketing persoana juridica;
- autorizatie sau, dupa caz, aviz CSSPP si inscrierea in Registrul agentilor de marketing.

Pentru autorizarea ca agenti de marketing a persoanelor juridice, CSSPP impune conditii precum:
- capital social de minimum 25.000 lei;
- denumire care sa nu induca in eroare publicul si sa includa in mod obligatoriu sintagma "agent de marketing pentru fonduri pensii administrate privat";
- sa nu fie persoana afiliata unui administrator
- obiect de activitate numai marketingul fondului de pensii administrat privat;

Cerintele impuse pentru avizarea persoanelor fizice ca agenti de marketing includ:
- sa nu aiba interdictia de a exercita profesii in domeniul economic, al pietei de capital, al asigurarilor, bancar sau juridic;
- certificat de absolvire a cursului de agent de marketing pentru fondurile de pensii administrate privat;
- contract valabil incheiat cu un administrator sau cu o persoana juridica specializata;
- plata taxei de avizare prevazuta pentru agentii de marketing persoane fizice.

Pregatirea agentilor de marketing va reveni administratorilor de fonduri de pensii administrate privat sau unor persoane juridice specializate, iar cursurile si examenele vor fi organizate pe baza unei tematici avizate de catre CSSPP.

CSSPP va putea retrage autorizatia/avizul agentului daca va constata neindeplinirea sau incalcarea conditiilor impuse de proiectul actului normativ .

Proiectul Normei privind marketingul fondului de pensii administrat privat este disponibil, incepand din data de 14 februarie 2007, la adresa www.csspp.ro , Dezbatere Publica.

GhiseulBancar.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu