S-a intocmit calendarul de implementare a pensiilor obligatorii administrate privat

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a intocmit calendarul de implementare a pensiilor obligatorii administrate privat, care prevede in prima etapa elaborarea normelor de aplicare a Legii 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, modificata si completata prin Legea nr.23/2007, se arata intr-un comunicat de presa al Comisiei.

Astfel, se preconizeaza ca la inceputul lunii aprilie 2007 sa inceapa procesul de autorizare si avizare a entitatilor care vor sa activeze pe aceasta piata, din luna august 2007 participantii sa poata alege fondul de pensii la care doresc sa adere, iar din luna ianuarie a anului 2008 sa inceapa colectarea contributiilor la fondurile de pensii administrate privat.

Potrivit acestui calendar, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a aprobat marti, 27 februarie a.c., primele doua norme elaborate in aplicarea Legii 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, modificata si completata prin Legea nr.23/2007, dupa cum urmeaza:

 Norma privind autorizarea administratorilor in sistemul pensiilor administrate privat
 Norma privind taxele de autorizare, avizare si functionare in sistemul pensiilor administrate privat
Cele doua norme au fost supuse dezbaterii publice, au fost analizate de organizatiile profesionale interesate, precum si de partenerii de dialog social.

Aceste acte normative vor fi transmise spre publicare in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, potrivit prevederilor art.16 alin.2 din Ordonanta de urgenta nr. 50/2005 privind infiintarea, organizarea si functionarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, modificata si aprobata prin Legea nr. 313/2005.

La data publicarii lor in Monitorul Oficial, normele vor fi publicate si pe site-ul institutiei noastre www.csspp.ro, Rubrica: Legislatie

GhiseulBancar.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu