S-a infiintat Raiffeisen Banca pentru Locuinte

Reprezentantii celor trei institutii au semnat recent actul constitutiv al Raiffeisen Banca pentru Locuinte S.A. Potrivit actului constitutiv, Raiffeisen Bank si Bausparkasse Schwäbisch Hall vor detine fiecare cate 33,324 la suta iar Raiffeisen Bausparkasse GmbH va detine 33.35 la suta din participatii. "Parteneriatul care a fost incheiat intre o banca de pe piata bancara romaneasca si doua institutii financiare straine care dispun de o vasta experienta in economisirea si creditarea pentru domeniul locativ, este piatra de temelie a unei institutii financiare de succes pe piata romaneasca. Succesul partenerilor germani si austrieci alaturi de care infiintam in prezent Raiffeisen Banca pentru Locuinte, obtinut nu doar la nivelul Europei de Vest, ci si in Europa Centrala si de Est, este o asigurare a faptului ca ne vom respecta promisiunea facuta clientilor cu privire la produsele de finantare pentru cumpararea si constructia de locuinte", a subliniat Steven von Groningen, presedintele Raiffeisen Bank.

La randul sau Mircea Ionut Costea, presedintele nou-infiintatei institutii, a declarat ca "Raiffeisen Banca pentru Locuinte SA incepe cu o serie de avantaje: avem experienta internationala a actionarilor nostri Schwabisch Hall si Raiffeisen Bausparkasse, expertiza specialistilor acestora acumulata pe mai multe piete europene, sprijinul intern al Raiffeisen Bank si al retelei sale din intregul teritoriu si o echipa tanara. Prin produsul nostru dorim sa sprijinim populatia in finantarea modernizarii, cumpararii si constructiei de locuinte".

Raiffeisen Bank S.A. este o banca universala care ofera produse si servicii financiare de calitate clientilor sai, atat persoane fizice cat si intreprinderi mici si mijlocii si companii mari. Raiffeisen Bank a luat nastere la sfarsitul lunii iunie 2002, ca urmare a fuziunii intre Banca Agricola-Raiffeisen si Raiffeisen Bank Romania. In prezent, aceasta este cea de-a treia banca din Romania dupa totalul activelor, care erau, la sfarsitul anului 2003, de 1,037 miliarde euro. Banca are peste un milion de clienti, persoane fizice si juridice, si o retea extinsa de sucursale si agentii (194 in toata tara).


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu