S-a aprobat norma privind evaluarea activelor la fondurile de pensii facultative

Norma nr. 1/2007 privind calculul valorii activului net si a valorii unitatii de fond pentru fondurile de pensii facultative a fost aprobata marti, 16 ianuarie 2007, de catre Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) si transmisa spre publicare in Monitorul Oficial, se arata intr-un comunicat de presa al CSSPP.

Proiectul de norma se adreseaza viitorilor administratori de fonduri de pensii facultative, depozitari si auditori si stabileste regulile de evaluare a activelor fondurilor de pensii facultative, regulile de calcul a valorii activului net si a valorii unitatilor de fond.

Potrivit Legii nr.204/2006, activele unui fond de pensii facultative reprezinta instrumentele financiare - respectiv obligatiuni, titluri de stat, certificate de depozit, etc.- si numerarul rezultate din investirea activelor personale ale participantilor.

Valoarea activelor nete si valoarea unitatii de fond vor fi calculate, in fiecare zi lucratoare, atat de catre administrator, cat si de catre depozitar, cu obligatia de a le comunica CSSPP.

Aceste valori vor fi verificate, anual, de catre un auditor financiar, membru al Camerei Auditorilor Financiari din Romania si avizat de catre CSSPP.

Prin prevederile act normativ, se va crea o baza unitara de evaluare si de calcul a acestor elemente, iar Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private va asigura o supraveghere eficienta a sistemului de pensii facultative din Romania.

Dupa publicarea in Monitorul Oficial, Norma nr. 1/2007 privind calculul valorii activului net si a valorii unitatii de fond pentru fondurile de pensii facultative va fi disponibila la adresa www.csspp.ro
Ghiseul Bancar

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu