Romstal Leasing mizeaza pe vanzari la Salonul Auto

Compania Romstal Leasing IFN SA, controlata de belgienii de KBC, a finantat in primele noua luni ale anului 3.882 contracte in valoare de 133 milioane euro, cu 33,6% peste rezultatele inregistrate in perioada similara din 2006, a informat miercuri un comunicat al institutiei financiare nebancare.

In portofoliul companiei, autoturismele detin o pondere de 40,9%, vehiculele comerciale usoare si grele 42,5%, motocicletele 1,7%, echipamentele 9% si imobilele 5,9%, se arata in comunicat. In primul trimestru al acestui an, cea mai importanta crestere a fost inregistrata de finantarea achizitiilor de vehicule comerciale, urmate de echipamentele contractate in leasing, care si-au dublat valoarea fata de 2006.

"Romstal Leasing vrea sa ajunga cat mai repede la obiectivul anuntat pentru finalul anului 2007: o valoare totala a contractelor de 190 milioane euro. In continuare, mizam si pe rezultatele pe care le vom obtine prin contactul direct cu clientii ce vor vizita editia din acest an a Salonului International de Automobile Bucuresti, pentru care am pregatit o oferta speciala", a declarat directorul de marketing al Romstal Leasing, Ionut Chirila.

Romstal Leasing a incheiat in luna septembrie 554 de contracte de leasing in valoare totala de 19 milioane euro.

Institutia financiara nebancara a marit perioada de creditare, ceea ce a sustinut segmentul auto, cel al echipamentelor si cel imobiliar. Pentru vehiculele comerciale perioada de creditare a ajuns la 7 ani pentru persoane juridice, pentru leasing imobiliar perioada de creditare este de 20 de ani, in conditiile unui avans minim de 5%, iar pentru autoturisme perioada de creditare a fost extinsa la 5 ani.

Romstal Leasing si-a extins reteaua teritoriala de la 20 la 30 de sucursale, ceea ce a condus la cresterea afacerii, potrivit reprezentantilor Romstal Leasing.

In octombrie, Romstal Leasing lanseaza o oferta pe care o va prezenta la Salonul International de Automobile Bucuresti: Oferta care vinde tot. Cei care vor sa achizitioneze un autoturism in leasing, persoane fizice sau juridice, vor beneficia de o dobanda de 5,9%, (fata de 6,75% cat este cea standard), o taxa de contract de 0,9% (fata de 2% cat este cea standard) si 10 ani perioada de creditare pentru persoane fizice, dublu fata de perioada din acest moment.

Anul trecut, Romstal Leasing a inregistrat o cifra de afaceri de 19,2 milioane euro, in crestere cu 146% fata de 2005, cand aceasta a fost de 7,8 milioane euro. Profitul net pentru anul 2006 a fost de 2,6 milioane euro, fata de 2,4 milioane euro in 2005, valorile fiind raportate conform standardelor internationale de contabilitate.

La finalul anului 2006, grupul financiar KBC a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al Romstal Leasing pentru suma de 70 de milioane de euro, tranzactia fiind finalizata in luna martie a acestui an.

Romstal Leasing IFN are o experienta de peste opt ani pe piata romaneasca in finantarea in sistemul de leasing financiar a achizitiei de autoturisme, autoutilitare, motociclete, vehicule comerciale grele, echipamente si imobile. Compania detine o cota de piata de 4,2%, 20 birouri de reprezentanta in tara si ocupa locul cinci in topul societatilor de leasing din Romania intocmit de Asociatia Societatilor de Leasing din Romania (ASLR), se precizeaza in comunicat.

GhiseulBancar.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu