Romstal Leasing a acordat finantari in crestere cu 44%

Compania Romstal Leasing IFN S.A. a finantat, in primele patru luni ale anului 2008, 1.850 de contracte in valoare totala de 77,5 milioane euro, in crestere cu 44% fata de aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un comunicat al companiei.

„Factorul de baza care a generat aceasta crestere este evolutia foarte buna a segmentului de leasing pentru echipamente. In doar patru luni, acest segment a depasit 12,4 milioane de euro din totalul finantarilor Romstal Leasing, de trei ori mai mult fata de aceeasi perioada din 2007. Aceasta evolutie este cu atat mai spectaculoasa cu cat per total in anul 2007 contractele din segmentul de echipamente s-au cifrat la 17,3 milioane de euro”, a declarat Ionut Chirila, directorul de marketing al Romstal Leasing.

Echipamentele, sursa cresterii. In portofoliul companiei autoturismele detin o pondere de 32%, autovehiculele comerciale 45%, echipamentele 17%, imobilele 5,5%, iar motocicletele 1%. Cea mai mare crestere s-a inregistrat pe segmentele autovehiculelor si echipamentelor. Peste 60% din totalul echipamentelor finantate au fost destinate sectorului constructiilor. Motivul principal al acestei evolutii il reprezinta oferta foarte buna de finantare - perioada de finantare de pana la 7 ani cu un avans minim de 5% si o perioada de gratie de 3 luni.

Evolutie constanta pentru leasingul imobiliar. Evolutia leasingului imobiliar s-a pastrat in aceeasi parametri ca si in 2007. In primele 4 luni din 2008 Romstal Leasing a incheiat contracte de leasing imobiliar in valoare de 5,9 milioane de euro, avand ca obiect in principal imobile rezidentiale si terenuri.

Asteptarile pentru 2008. Romstal Leasing mizeaza in continuare pe segmentul echipamentelor si al vehiculelor comerciale, avand in vedere potentialul ridicat al acestor piete in 2008. In ceea ce priveste nivelul dobanzilor practicate, Romstal Leasing a revizuit la inceputul lunii februarie politica dobanzilor practicate si acorda finantari cu o dobanda incepand de la 7,25% p.a.

Pentru acest an Romstal Leasing are in plan deschiderea a 5 noi birouri locale, alaturi de cele 32 existente in prezent.

# # #

Romstal Leasing IFN S.A. are o experienta de peste 9 ani pe piata romaneasca, detine o cota de piata de 3,52%, iar in anul 2006, a ocupat locul 12 la nivelul intregii piete de leasing din Romania. Romstal Leasing detine 32 birouri de reprezentanta in tara, localizate in: Alba Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare, Bistrita, Botosani, Braila, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Focsani, Galati, Iasi, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Piatra Neamt, Ramnicu Valcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Targu Jiu, Targu Mures, Timisoara, Tulcea si Bucuresti. Romstal Leasing IFN S.A. finanteaza in sistem leasing financiar autoturisme, autoutilitare, motociclete, vehicule comerciale grele, echipamente si imobile.

La finalul anului 2006, KBC, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrala si de Est, a achizitionat pachetul majoritar de actiuni in cadrul Romstal Leasing pentru suma de 70 de milioane de euro. Tranzactia a fost finalizata in luna martie a anului 2007.

KBC Lease este o sucursala a KBC Bank si este prezenta pe piata de leasing, renting, fleet management si a tranzactiilor de refinantare. In prezent, KBC Lease are peste 1.500 de angajati si activeaza in 14 tari din Europa de Vest, precum si in tari din Europa Centrala si de Est cum ar fi: Polonia, Ungaria, Cehia si Slovacia. La data de 31.12.2006, grupul KBC Lease a inregistrat urmatoarele date consolidate: profitul net a fost de 44,6 milioane euro, iar portofoliul a fost de peste 5,5 miliarde euro.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu