Romexterra Leasing si-a sporit afacerile de cinci ori in primele zece luni din 2007

Valoarea bunurilor finantate de Romexterra Leasing in primele zece luni din 2007 s-a marit de aproape cinci ori fata de aceeasi perioada din 2006, pana la 60,1 milioane euro, dupa ce compania a intrat pe noi segmente de piata, a spus pentru NewsIn presedintele companiei Cornel Constantinescu.

Compania Romexterra Leasing IFN, divizie a bancii MKB Romexterra Bank, finantase bunuri in valoare de 12,5 milioane euro in primele zece luni din 2006.

"Aceste rezultate se datoreaza in special abordarii unor noi segmente de piata, precum finantarea de autocamioane, autobuze, autovehicule utilizate in domeniul constructiilor si al infrastructurii", a precizat Constantinescu.

Un alt factor al dezvoltarii afacerilor Romexterra Leasing il reprezinta segmentul imobiliar, pe care compania a intrat la inceputul acestui an. "Pana in prezent, ponderea contractelor de leasing imobiliar in totalul contractelor incheiate in 2007 a ajuns la 15%", a explicat presedintele companiei.

Romexterra Leasing si-a dublat numarul de contracte de leasing in primele zece luni ale anului pana la 1.410, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost inregistrate 703 de contracte. In perioada ianuarie-octombrie compania si-a dublat numarul de clienti, pana la 1.011, de la 523 cat erau in acelasi interval a anului trecut, a precizat Constantinescu.

Leasingul pentru autovehicule are o pondere de 81% in structura portofoliului, leasingul pentru echipamente 12%, iar cel pentru imobile restul de 7%.

Compania Romexterra Leasing IFN, membra a grupului bancar Romexterra, controlat de MKB Bank, a inregistrat in 2006 o crestere de 21,89% a cifrei de afaceri nete, pana la 75,2 milioane lei.

GhiseulBancar.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu