ROMEXTERRA BANK LANSEAZA CARDURI VISA

Primul card Visa emis de banca este Visa Electron, unul dintre cele mai de succes produse din domeniul cardurilor de debit in Romania. Acest produs va fi urmat de lansarea altor doua carduri inainte de sfarsitul anului 2004: Visa Business Electron, adaptat nevoilor specifice ale clientilor persoane juridice, si Visa Gold, care ofera clientilor acces la o linie de credit, ambele fiind completate si de o gama larga de servicii necesare in calatoriile in afara Romaniei. Toate cele trei carduri Visa permit clientilor plata pentru bunuri si servicii la comerciantii care accepta carduri Visa din Romania si strainatate, retragerea de numerar de la sucursalele bancilor ce afiseaza sigla Visa si efectuarea de tranzactii la bancomatele acceptatoare de carduri Visa.



Utilizarea cardurilor de plata in Romania a crescut semnificativ in ultimii ani, tot mai multi clienti recunoscand siguranta, flexibilitatea si comoditatea cardului ca mijloc de plata. Anuntul de astazi plaseaza Romexterra Bank in prima linie a organizatiilor decise sa raspunda cererii pietei, oferind carduri care sa corespunda cerintelor specifice ale diverselor tipuri de clienti ai bancii:



• Visa Electron este un card de debit, cu acoperire in lei, care poate fi utilizat atat in Romania cat si in strainatate, si care permite clientilor persoane fizice accesul la facilitatea de descoperit de cont (overdraft), in limita a trei venituri nete cu cea mai mica dobanda de pe piata, respectiv 24%, fara nici un alt fel de comision. Facilitatea este asimilata unei linii de credit si este oferita persoanelor fizice care pot face dovada unui venit lunar regulat. Totodata, pentru disponibilul de cont, posesorii vor beneficia de o dobanda acordata in trepte, intre 2% si 14%.



• Visa Business Electron este un card de debit in lei destinat persoanelor juridice, care poate fi folosit atat in Romania cat si in strainatate. Cardul permite companiei sa defineasca oricate conturi distincte pentru aceste carduri, de exemplu, cate unul pentru fiecare unitate, indiferent de numarul de carduri emise, in vederea unei cat mai bune gestionari interne a disponibilitatilor din cont. Toti detinatorii de carduri Visa Business Electron care calatoresc in strainatate au acces non-stop la servicii suplimentare, cum ar fi: asistenta medicala, eliberare de numerar in regim de urgenta, informatii diverse etc. Rata dobanzii variaza intre 2% si 8%, pentru disponibilul din contul de card – cont care este al companiei, in functie de fondurile disponibile in contul respectiv.



• Visa Gold este un card de credit embosat destinat persoanelor fizice. Cardul permite accesul la o linie de credit intre 5.000 EUR si 10.000 EUR, echivalent in lei. Rata dobanzii este de 24% pe an. Cardul ofera securitate si acces non-stop la fonduri, putand fi utilizat la bancomate si la punctele comerciale de vanzare din intreaga lume, in mediu online cat si offline. Ca si in cazul cardului Visa Business Electron, detinatorii de card Visa Gold au acces non-stop la servicii suplimentare cand calatoresc in strainatate, si in plus, beneficiaza de asigurari de calatorie.

Comisionul pentru platile de bunuri si servicii la comercianti din Romania este 0%, iar comisionul pentru schimbul valutar la tranzactiile efectuate in strainatate este de asemenea 0%, pentru oricare din cele trei carduri VISA. Atunci cand cardul este folosit in strainatate, conversia valutara se face automat la cursul BNR, valuta de decontare fiind Euro.



Reteaua de bancomate a bancii, ROMEXTERRA atm non-stop, numara in prezent 63 de bancomate. Pana la sfarsitul anului se estimeaza ca aceasta retea va fi completata de alte 16. La fiecare bancomat al bancii, clientii pot sa obtina lista ultimelor 10 tranzactii, pot face interogare de sold pentru contul de card, pot schimba codul PIN gratuit, pot face plata facturilor la utilitatile publice si pot achita ratele creditelor obtinute de la Romexterra Bank sau de la alte banci. In plus, noile carduri emise de Romexterra Bank beneficiaza de cea mai larga retea de acceptare la nivel mondial a Visa International.



In Romania, cardurile pot fi utilizate la 2.700 bancomate si la peste 14.000 comercianti care afiseaza logo-ul Visa.



Comentand acest anunt, Daniel Indreica, Director Directia Carduri, Romexterra Bank a declarat:

“Lansarea cardurilor Visa de catre Romexterra Bank face parte din planul nostru de a ne extinde portofoliul de produse, pentru a ne adresa mai bine cerintelor pietei de retail. Suntem convinsi ca emiterea si acceptarea de carduri Visa ne va ajuta sa ne crestem cota de piata si sa oferim clientilor nostri produse si servicii de cea mai inalta calitate.”



Catalin Cretu, Area Manager Visa International CEMEA, a declarat:

“Suntem bucurosi ca Romexterra Bank a inceput sa emita carduri Visa. Alegerea produselor Visa demonstreaza ca banca este decisa sa raspunda cerintelor individuale ale clientilor in ce priveste modalitatile de plata, abordand in acelasi timp si promitatoarea nisa a produselor din sfera cardurilor de business. Aceasta oferta arata ca sectorul bancar este in plina dezvoltare si rafinare. In plus, subliniaza beneficiile suplimentare ale cardurilor Visa.”



Romexterra Bank intentioneaza sa introduca servicii aditionale pentru detinatorii de carduri Visa, cum ar fi serviciul de interogare de sold prin telefonia fixa si/sau mobila, prin SMS si prin e-mail. De asemenea, Romexterra intentioneaza sa introduca un serviciu de notificare la tranzactionare, aducand in atentia detinatorilor de carduri orice tranzactie derulata online sau la bancomat care depaseste o anumita suma, consolidand astfel securitatea acestor tranzactii si confirmand inca o data ca un card de plata este o alternativa mai sigura decat plata in numerar.



Romexterra Bank va ofera mai multe informatii despre oferta de carduri la linia telefonica infocard non-stop: +40 21 222.333.6/7 si +40 726 222.333 sau scriind la infocard@romexterra.ro.



Despre Romexterra Bank

Incepand cu anul 2004, ROMEXTERRA BANK S.A., actioneaza ca un grup financiar integrat - GRUPUL ROMEXTERRA - in componenta caruia intra Romexterra Leasing, Romexterra Finance si Petroas. Obiectivele majore ale anului 2004 s-au concretizat in extinderea retelei teritoriale si a infrastructurii, diversificarea gamei de produse si servicii, si dublarea capitalului social al bancii pana la nivelul de 1.200 miliarde de lei. Noua structura a actionariatului bancii, la 12.11.2004, se prezinta astfel: S.N.P Petrom - 2%, unitati din industria gazului metan - 3,2337%, persoane juridice cu capital privat - 17,6347%, persoane fizice - 77,1316%. Pentru mai multe informatii va rugam vizitati www.romexterra.ro





Despre Visa International

Visa este cea mai importanta marca de carduri de plata. Cardurile Visa genereaza un volum anual de tranzactii de aproape 3 mii de miliarde de dolari si sunt acceptate intr-o retea unica plin amploare in peste 150 de tari. Visa joaca un rol determinant in evolutia produselor si tehnologiilor de plata, in beneficiul celor peste 21.000 de organizatii financiare membre, precum si in beneficiul detinatorilor de carduri. Visa este un lider in domeniul platilor pe Internet si este un deschizator de drumuri in ceea ce priveste crearea u-commerce (universal commerce) – posibilitatea de a desfasura tranzactii comerciale oriunde, oricand, prin orice tip de instrument. Pentru mai multe informatii despre Visa, va rugam vizitati site-ul – www.corporate.visa.com


Alte stiri

1 comentarii

ady
12 Jul 2009

Cei mai jalnici operatori pe timp de noapte. am sunat peste o ora si nu raspunde nimeni. sa nu cumva sa pierdeti cardul sau sa va fie furat la sfarsit de saptamana ca nu aveti pe cine anunta. Bancomatele iti fac tranzactii si nu iti dau banii. Jalnica banca.

Posteaza un comentariu