Romexterra Bank acorda credite pentru IMM-uri in doua zile

La sfarsitul lunii octombrie, Romexterra Bank a pus la dispozitia clientilor sai in toate unitatile teritoriale ale bancii, un nou produs de creditare “Finantare 100% pentru IMM-uri”, credit care poate fi obtinut in maxim doua zile de la momentul depunerii documentatiei complete, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Creditul se acorda pe o perioada de maxim 60 luni, cu o perioada de gratie de maxim 6 luni, si poate fi utilizat pentru achizitia de bunuri mobiliare noi (utilaje, echipamente, instalatii, autoturisme), precum si pentru achizitia, amenajarea, modernizarea, constructia sau extinderea de imobile. Volumul maxim al creditului este de 150.000 RON, sau echivalent Euro, acoperind pana la 100% costul bunului achizitionat. Dobanda este de 14,9% la lei, respectiv 11,9% pentru Euro. Banca nu percepe comision de analiza a documentatiei de credit.

“Prin lansarea acestui produs, Romexterra Bank doreste sa vina in intampinarea clientilor sai traditionali, intreprinderi mici si mijlocii, oferindu-le acestora toata sustinerea de care au nevoie, atat in ceea ce priveste acordarea surselor de finantare intr-un timp foarte scurt in conditii avantajoase, cat si in ceea ce priveste consilierea oferita prin specialistii bancii. Creditul Finantare 100% pentru IMM-uri, se doreste a fi primul dintr-o serie de produse similare, prin aceasta, Romexterra Bank reafirmandu-si inca o data implicarea in creditarea segmentului IMM”, spune Sorina Aioanei, Director Directia Institutii Financiare si Vanzari Companii.

Despre Romexterra Bank, membra MKB-Bayerische Landesbank

In data de 05 octombrie a.c., Romexterra Bank a devenit membra a Grupului MKB-Bayerische Landesbank, care detine un pachet de 55,36% din actiunile bancii.

Strategia de dezvoltare pe termen mediu si lung pe care MKB Bank o are in vedere pentru subsidiara sa din Romania, vizeaza deopotriva cresterea cantitativa si calitativa, prin extinderea retelei teritoriale, diversificarea gamei de produse si sporirea competitivitatii portofoliului existent. Conform acestei strategii, Romexterra va atinge o cota de piata de 5,5%-6% si va detine o baza de aproximativ 800.000 clienti.

Luna aceasta, Standard&Poor’s a revizuit in crestere, de la “B” la “BB-“ ratingul acordat Romexterra Bank pentru creditele pe termen lung, confirmand totodata calificativul “B” cu perspectiva stabila, pentru activitatea de creditare pe termen scurt. Decizia S&P’s reflecta noua structura a actionariatului bancii si beneficiile determinate de experienta si tehnologia detinute de MKB-Bayerische Landesbank.

Ghiseul Bancar

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu