Romexterra Bank a acordat cu 169% mai multe credite

La finele lunii octombrie a.c., Romexterra Bank membra a MKB - Bayerische Landesbank, a inregistrat un profit brut de 22.787 mii RON, echivalentul a 6,5 milioane Euro, pe fondul unei cresteri nete de 42% fata de aceeasi perioada de referinta 2005, depasind totodata profitul brut raportat la finele anului trecut, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Activele totale ale bancii, in valoare de 1,2 miliarde RON, echivalentul a 345,4 milioane Euro, au inregistrat o crestere neta de 58% fata de perioada similara a anului 2005.

Creditele acordate in primele 10 luni ale anului curent au depasit 665 milioane RON, cu o dinamica ridicata pe segmentul retail, care a inregistrat o crestere neta de 169%.

La aceasta data, Romexterra Bank are o retea teritoriala de 50 de unitati operationale la nivel national. In intervalul septembrie – noiembrie a.c. banca a inaugurat unitati in Sebes, Focsani cat si trei puncte de lucru in Bucuresti – Banu Manta, Mihai Bravu si Emil Racovita. Pana la finele anului curent, banca va detine o retea de 60 unitati.

Despre Romexterra Bank, membra MKB-Bayerische Landesbank

In data de 05 octombrie a.c., Romexterra Bank a devenit membra a Grupului MKB-Bayerische Landesbank, care detine un pachet de 55,36% din actiunile bancii.

Strategia de dezvoltare pe termen mediu si lung pe care MKB Bank o are in vedere pentru subsidiara sa din Romania, vizeaza deopotriva cresterea cantitativa si calitativa, prin extinderea retelei teritoriale, diversificarea gamei de produse si sporirea competitivitatii portofoliului existent. Conform acestei strategii, Romexterra va atinge o cota de piata de 5,5%-6% si va detine o baza de aproximativ 800.000 clienti.

Luna aceasta, Standard&Poor’s a revizuit in crestere, de la “B” la “BB-“ ratingul acordat Romexterra Bank pentru creditele pe termen lung, confirmand totodata calificativul “B” cu perspectiva stabila, pentru activitatea de creditare pe termen scurt. Decizia S&P’s reflecta noua structura a actionariatului bancii si beneficiile determinate de experienta si tehnologia detinute de MKB-Bayerische Landesbank.

Ghiseul Bancar

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu