Ratingurile Garanti Bank au fost confirmate de agentia Fitch

Ratingurile Garanti Bank au fost confirmate de agentia Fitch

Agenția de Evaluare Financiară Fitch Ratings a confirmat ratingurile Garanti Bank România, se arata intr-un comunicat al bancii, in care se mai precizeaza urmatoarele:

Astfel, ratingul pentru datorii pe termen lung al băncii a fost confirmat la ‘BBB-’ (cu perspectivă stabilă), cel pentru datorii pe termen scurt, la ‘F3’, ratingul de suport, la ‘2’, iar ratingul de viabilitate, la ‘b+’.

Fitch a accentuat importanța strategică a Garanti Bank pentru banca sa mamă, Turkiye Garanti Bankasi (TGB). În luna iulie a anului trecut, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) a preluat controlul majoritar al managementului TGB.

"Avem un angajament solid pe piața locală, iar strategia noastră este să creștem și să ne dezvoltăm în continuare. Confirmarea Fitch a ratingurilor Garanti Bank reiterează planurile pe care le avem pe termen lung în România", a declarat Ufuk TandoÄŸan, CEO Garanti Bank România.

Garanti Bank România face parte din Grupul financiar-bancar Garanti România, care reunește și Garanti Leasing (marca sub care funcționează compania Motoractive IFN SA) și Garanti Credite de Consum (marca sub care funcționează Ralfi IFN SA).

Garanti Bank este deținută de către Turkiye Garanti Bankasi A.S. (TGB), cea mai mare bancă din Turcia din punct de vedere al capitalizării bursiere. TGB este o bancă universală, cu servicii de top în toate segmentele de business, și are peste 14 milioane de clienți în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici și mijlocii, precum și retail, cărora le oferă servicii financiare integrate.

Garanti Bank România oferă o serie de produse și servicii de calitate pentru toate segmentele de business: retail, IMM și corporate, și este una dintre cele mai dinamice și inovatoare bănci de pe piața locală.

Prezentă în România din 1998, banca a dezvoltat un portofoliu solid de clienți și și-a extins prezența națională prin sucursale și canale alternative, ajungând la o rețea extinsă de 84 de agenții și peste 300 de bancomate inteligente, care pot fi folosite de oricine, nu doar de clienții băncii, pentru tranzacții cu sau fără card.


Citeste articolul integral pe Bancherul.ro

Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu