Raiffeisen Bank cântã jazz cu Johnny Raducanu

Raiffeisen Bank anunta inceperea celei de-a treia editii a Raiffeisen Art Proiect, o initiativa menita sa sprijine valorile culturii romanesti.

Cea de-a treia editie a proiectului ii are ca protagonisti pe compozitorul si pianistul Johnny Raducanu si pe interpreta de jazz, Teodora Enache. Acestia au lansat compact discul „Inside Stories – Jazz Poems” sustinand si un turneu de spectacole cu acelasi titlu.

Compact discul „Inside Stories – Jazz Poems” contine 11 piese, toate compozitiile fiind semnate de Johnny Raducanu si interpretate de Teodora Enache. Aranjamentele muzicale si orchestratia poarta tot semnatura lui Johnny Raducanu, in timp ce versurile ii apartin Ninei Cassian si lui Vasile Voiculescu.

„Sunt foarte bucuros ca Raiffeisen Bank a reusit sa contribuie prin Raiffeisen Art Proiect la realizarea acestui eveniment cultural romanesc valoros. Johnny Raducanu si Teodora Enache sunt doi muzicieni talentati si consacrati in tara si peste hotare. Am fost mereu convins ca Romania are in arta, in toate formele ei de expresie, un cont urias de talent si valoare. Ma bucur sincer sa constat o noua confirmare a acestui fapt in proiectul celor doi artisti romani. Si ma bucur ca Raiffeisen Art Proiect isi confirma, la randul sau, menirea de a sprijini proiecte interesante si valoroase din diferite zone de expresie artistica”, a declarat Steven Van Groningen, Presedinte si CEO Raiffeisen Bank.

Turneul se va incheia cu un spectacol de gala, pe scena Teatrului National din Bucuresti, pe data de 28 noiembrie, dupa spectacolele sustinute in Constanta, Iasi, Cluj.

Lansat in 2002, Raiffeisen Art Proiect si-a propus sa sprijine dezvoltarea proiectelor artistice din diferite zone de expresie. Proiectul a pornit de la convingerea ca implicarea in viata comunitatii in care banca isi desfasoara activitatea este o datorie de onoare. In 2002, seria Raiffeisen Art Proiect a debutat cu un spectacol inedit, de tip one-man show, sustinut, in premiera in Romania, de actorul Dan Puric.

In 2005, Raiffeisen Art Proiect a propus publicului o adevarata sarbatoare a artelor – literatura si pictura: o lucrare enciclopedica de istorie literara, semnata Alex Stefanescu – Istoria literaturii contemporane, 1941-2000 – si un album-monografie dedicat pictorului Dan Hatmanu.

Raiffeisen Art Proiect isi propune sa selectioneze in fiecare an cateva proiecte pe care sa le sprijine si sa le promoveze. Atentia va fi indreptata spre diferite forme de exprimare artistica, din dorinta de a deschide cat mai multe cai de dialog intre public si talentatii artisti romani.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu