Raiffeisen Banca pentru Locuinte are peste 2.000 de contracte

Suma minima angajata a fost de 30 milioane de lei, iar cel mai mare contract a ajuns la un miliard de lei.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte a primit autorizatia de functionare de la Banca Nationala a Romaniei in data de 2 iunie 2004.

“In contextul in care ritmul de economisire in banci se mentine la un nivel destul de scazut, primele rezultate – practic dupa numai o luna de la lansarea produsului – confirma asteptarile noastre legate de potentialul pietei locative romanesti. In plus, rezultatele sint cu atit mai imbucuratoare cu cit produsul oferit de noi este absolut nou in sistemul bancar romanesc”, a declarat presedintele RBL, Ionut Costea.

Economisirea si creditarea in domeniul locativ presupune acceptarea de depozite de la clienti si acordarea, ulterioara, de imprumuturi cu dobanda fixa pentru activitati in domeniul locativ.

Produsul presupune incheierea unui contract de economisire-creditare, in baza caruia clientul depune la banca o suma reprezentind “suma minima de economisire” si dobindeste dreptul de a primi un credit cu dobinda fixa.

Atit economisirea, cit si creditarea sint realizate in moneda nationala. Titularul unui astfel de contract trebuie sa economiseasca cel putin jumatate din suma pe care doreste s-o imprumute.

Potrovit legii, statul plateste suplimentar o prima de 30% din depunerile anuale. Prima nu poate depasi, insa, cuantumul unui salariu lunar mediu brut pe economie comunicat de Institutul National de Statistica la finele anului. La sfirsitul perioadei de economisire, clientul beneficiaza de un credit a carui valoare va fi egala cu suma totala a economiilor.

Dobinda pe care banca o va percepe pentru imprumutul acordat este de 6% pe an.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte este prima banca din Romania infiintata potrivit Legii 541/2002 privind economisirea si creditarea in sistem colectiv pentru domeniul locativ. Potrivit actului constitutiv, Raiffeisen Bank Romania si Schwäebisch Hall-Germania detin fiecare cite 33,324% din actiuni, iar Raiffeisen Bausparkasse Austria are o participatie de 33.35%. Capitalul social al bancii este de 611,865 miliarde de lei.


Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu