Provident primeste certificarea Angajator de top (Top Employer): portretul robot al agentului de credite

Provident primeste certificarea Angajator de top (Top Employer): portretul robot al agentului de credite

Angajații Provident au parcurs, in 2018, 7,7 milioane de kilometri și au efectuat aproape 6,3 milioane de vizite concretizate la domiciliul clientilor, anunta Provident intr-un comunicat de presa prilejuit de primirea certificarii de Angajator de top (Top Employer).

Comunicatul Provident

Provident Financial România primește certificarea de Angajator de Top

Unul dintre cei mai mari angajatori britanici din România, cu o vechime de aproape 13 ani pe piața din țara noastră, Provident Financial România a primit pentru prima oară certificarea de Angajator de Top, singurul angajator din zona financiar-bancară și nebancară certificat pentru 2019.

,,Piața muncii a ajuns poate la cel mai înalt și, totodată, tensionat nivel de până acum și este nevoie, mai mult ca niciodată, ca toate companiile să-și depășească limitele pentru a le oferi angajaților un mediu de lucru competitiv, relaxant și pozitiv. Ce înseamnă asta pentru Provident? Că ne dăm silința de fiecare dată ca experiența la locul de muncă să fie naturală – gătim și vindem mâncarea ca să strângem bani pentru cauze sociale și, în același timp, facem analize complexe și dezvoltăm politici de creditare. Avem program de lucru flexibil și posibilitatea de a lucra de acasă, dar și un departament dedicat pentru dezvoltarea angajaților. Cred că asta înseamnă să fii angajator de top – să ai angajați care excelează și ca profesionști, și ca oameni’’, a declarat Marius Ciurariu, director de Resurse Umane, Provident Financial România.

Certificarea de Angajator de Top este acordată de Top Employer Institute din Olanda, cel mai prestigios institut din domeniu și are la bază un proces riguros de evaluare a tot ceea ce înseamnă o companie la nivel de resurse umane: procese, politici și punerea acestora în practică.

Evaluarea vizează strategia de resurse umane, programele de învățare și dezvoltare, cultura organizațională, tehnologia folosită și beneficiile oferite angajaților. Provident este singurul IFN din România care a primit această distincție.

,,Angajații noștri parcurg anual milioane de kilometri și fac milioane de vizite la domiciliul clienților. Anul trecut, de exemplu, toți angajații Provident au parcurs 7,7 milioane de kilometri și au efectuat aproape 6,3 milioane de vizite concretizate. Modelul nostru de business înseamnă implicare, multă muncă și satisfacție pe măsură. Înțelegem că putem avea succes doar dacă oamenii noștri au timp pentru pasiunile lor și, în același timp, își iau energie pozitivă de la birou. Asta înseamnă să fii un angajator de top’’, a declarat Viktor Boczán, Country Manager Provident.

Portretul robot al angajatului Provident

Certificarea Top Employer a fost un bun prilej pentru a face un ,,portret robot’’ al angajaților Provident.

Astfel, poate contrar așteptărilor, media de înălțime în companie este circa 1,70 m și 75% dintre angajații Provident sunt femei.

În plus, culoarea preferată este albastru, deși nu este și culoarea ochilor predominantă în companie.

Două treimi dintre angajați au ochii căprui, o cincime au ochii verzi și unul dintre ei are ochii de culori diferite, adică e ceacâr.

Cu toate că majoritatea angajaților Provident sunt femei, sportul care a primit cele mai multe voturi, din partea a aproximativ 25% dintre angajați, este fotbalul.

Desigur că există și angajați care preferă tenisul, gimnastica, patinajul artistic sau cum ne-a spus unul dintre colegi, ,,adulting’’, adică ,,un sport extrem, în care încerci să te comporți ca un adult responsabil.

Preferințele muzicale sunt diferite în funcție de zonă – angajații din teritoriu preferă muzica ușoară, în timp ce o treime din cei din sediul central ascultă rock.

Când vine vorba despre genul preferat de film, 25% dintre angajați au ales comediile, dar sunt și colegi cărora le plac filmele horror, cele istorice sau cele psihologice.

Călătoriile sunt hobby-ul preferat pentru 40% dintre angajați, însă există și colegi cu pasiuni mai de ,,nișă’’ – arta vitraliilor, origami, design vestimentar, aeromodelism sau karaoke.

În ceea ce privește semnele zodiacale, există un oarecare echilibru. Zodia cu cei mai mulți nativi este Săgetătorul, iar Fecioarele, Racii, Leii sau Gemeni înregistrează același procentaj, în jur de 10%.

Pentru mulți destinația preferată de vacanță este cea care îi face să se simtă relaxați, să se bucure se bucure de timpul petrecut alături de familie - la munte, la mare, la bunici sau în localitatea natală. Cele mai apreciate destinații de vacanță sunt Grecia, Turcia, Spania, Italia sau Dubai.

Unii dintre angajații Provident nu sunt angajați cu normă întreagă, fie pentru că au avut un alt serviciu înainte de a deveni Providentiști, fie pentru că s-au angajat în altă parte între timp. Câțiva dintre ei au chiar locuri de muncă interesante, cum ar fi: acvarist, factor poștal, geograf, chimist, învățător sau creator de bijuterii.

De altfel, cel mai tânăr angajat Provident are 19 ani și s-a angajat la noi în luna octombrie a anului trecut, chiar înainte să împlinească 19 ani. La polul opus, seniorul companiei este o reprezentantă de vânzări din Brașov în vârstă de 75 de ani care s-a alăturat companiei în decembrie 2015.

Provident Financial România are în acest moment peste 2.300 de angajați, în toate regiunile țării, care servesc peste 200.000 de clienți.


Citeste articolul integral pe Bancherul.ro

Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu