Proiect de norma privind capitalul societatilor de pensii

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a transmis astazi, 7 februarie a.c, spre dezbatere publica Proiectul de Norma privind provenienta capitalului social elaborat in aplicarea Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, cu modificarile si completarile ulterioare, se arata intr-un comunicat de presa al Comisiei.

Proiectul normei privind provenienta capitalului social reglementeaza conditiile privind constituirea capitalului social al societatii de pensii care se infiinteaza si isi desfasoara activitatea in conformitate cu prevederile Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, cu modificarile si completarile ulterioare.

Astfel, fondatorii societatii de pensii au obligatia de a subscrie si varsa integral, exclusiv in numerar, la momentul constituirii, un capital social minim reprezentand echivalentul in lei al sumei de 4 milioane euro iar sursele sumelor destinate constituirii capitalului social al societatii de pensii vor trebui sa indeplineasca conditiile stabilite de Comisie.

De asemenea, proiectul normei privind provenienta capitalului social contine prevederi referitoare la modificarea capitalului social al administratorului de fonduri de pensii administrate privat, in sensul majorarii sau reducerii acestuia.

Majorarea sau reducerea capitalului social se va face cu respectare prevederilor Legii 31/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si cu respectarea procedurii prevazute in reglementarile Comisiei.

Precizam ca proiectul normei privind provenienta capitalului social este disponibil la adresa www.csspp.ro, sectiunea Dezbatere Publica iar persoanele fizice sau juridice care doresc sa propuna modificari si/sau completari cu privire la acest proiect de act normativ se pot adresa Directiei Reglementare pe adresa reglementare@csspp.ro pana la data de 08.03.2007.

GhiseulBancar.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu