Problemele din sectorul auto ar putea sa reduca cu 10-15% piata de asigurari generale in 2011

Piata de asigurari generale ar putea sa scada cu 10- 15% in acest an, mai ales pe fondul problemelor cu care se confrunta piata auto, sustin reprezentantii companiilor de asigurari.

"Pentru 2011 nu cred ca piata de asigurari auto se va normaliza. Estimez o concurenta intre companiile de asigurari care va conduce la o scadere a primelor pe segmentul de asigurari RCA si Casco", a mentionat directorul general al Euroins Romania, Alin Bucsa, care estimeaza un declin al pietei de asigurari generale cu 10-15%.

Reprezentantul EuroIns Romania considera ca piata de asigurari generale va iesi din criza cu un decalaj de sase luni pana la un an de la revenirea economiei romanesti. Bucsa a mai spus ca se inregistreaza o reducere a primei medii si pe segmentul de asigurari facultative pentru locuinte, pretul fiind influentat de cel al asigurarilor obligatorii.

Si presedintele directoratului Astra Asigurari, Radu Mustatea, vede o scadere a pietei de asigurari generale de cel putin 10%. "Piata de asigurari in 2011 va avea cel mai dur impact din cauza crizei. Cred ca vom avea o scadere a pietei cu doua cifre, in euro", a spus Mustatea.
BankNews.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu