Primul fond de pensii private se pregateste de lansare

Primul fond de administrare a pensiilor in sistem privat este programat a-si incepe activitatea chiar de vineri. Oficialii prezenti ieri la o dezbatere pe tema pensiilor private au refuzat sa faca public numele companiei care va deschide aceasta etapa de pionierat, scrie Romania Libera.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va primi o adevarata gura de oxigen o data cu intrarea in vigoare a reglementarilor legale privitoare la pensiile administrate privat. Declaratia a fost facuta ieri, de Mircea Oancea, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Potrivit oficialului, in primul an de functionare a pensiilor private suma totala care se va acumula va fi de 50 milioane de euro, din care aproximativ 20-25% vor intra la tranzactionare pe BVB. La anul, conform aceleiasi surse, suma atrasa in sistemul privat va creste la 150 milioane de euro din sistemul pensiilor universale (obligatorii), la care se vor adauga inca 200-350 milioane de euro din pensiile facultative.

Citeste tot articolul
Asigurareamea.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu