Primele fonduri de pensii private facultative au fost autorizate

Primele trei fonduri de pensii private facultative (pilonul III) au primit ieri decizia de autorizare de la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), fiind practic gata de vanzare a pensiilor facultative catre potentialii clienti.

Cele trei fonduri sunt ING Clasic (administrat de ING Asigurari de Viata), AZT Moderato (administrat de Allianz -Tiriac Pensii Private) si "Pensia mea" (administrat de Aviva Romania). Prin produsele de pensii facultative pot economisi toti cei cu varsta de maxim 52 de ani si care obtin venituri de natura salariala (pot fi si self -employed, nu doar angajati cu salariu). Contributia lunara la pensiile facultative nu poate depasi 15% din venitruile brute realizate.

"Practic, prin autorizarea fondului, putem sa vindem deja acest produs financiar, dar nu vom face anuntul oficial decat atunci cand vom avea deja destui agenti de vanzare, adica cel tarziu la inceputul lunii viitoare", a declarat pentru ZF Crinu Andanut, directorul general al societatii Allianz-Tiriac Pensii Private.

El spune ca toti cei trei jucatori care au primit unda verde pentru primul fond de pensii facultative se afla in aceeasi situatie, de a isi autoriza grosul fortei de vanzari pentru a incepe efectiv campania de cautare de clienti. Allianz-}iriac, de exemplu, va folosi o forta de vanzare de 3.000 de agenti de marketing pentru pensiile facultative, ceilalti jucatori anuntand cifre asemanatoare.

Cele trei fonduri autorizate ieri au toate un profil de risc moderat, investind activele viitorilor clienti in proportie de numai 25% pe Bursa de Valori de la Bucuresti, restul de 75% fiind plasati in instrumente financiare cu venit fix (obligatiuni) si instrumente ale pietii monetare.
GhiseulBancar.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu