Prima fuziune de pe piata pensiilor private a fost finalizata de Eureko

Eureko, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa, a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, finalizarea primei fuziuni de pe piata pensiilor private din Romania, in urma aprobarii finale primite din parte Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Prin intermediul acestei fuziuni, Eureko a preluat activele si participantii fondului de pensii privat Bancpost si, in acelasi timp, si-a consolidat pozitia pe segmentul pensiilor private.

In urma procesului de integrare, Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SA a atins un numar de 325.543 de participanti, consolidandu-si pozitia de numarul 5 in topul companiilor din aceasta perspectiva, iar valoarea totala a activelor a atins valoarea de 77.756 milioane RON, ceea ce plaseaza compania pe locul 6 in topul celor 13 companii existente pe piata.

Prin intermediul acestei fuziunii, participantii fondului de pensii Bancpost vor avea acces la aceleasi avantaje precum cele oferite participantilor fondului de pensii Eureko: 0 (zero) taxe de administrare a activelor in 2009, acces permanent la informatii prin intermediul Portalului Web, Portalului de Voce si a Contact Center-ului.

Preluarea fondului de pensii Bancpost de catre fondul Eureko, va reduce costul marginal al companiei per participant si va creste valoarea activelor aflate sub administrarea sa.

“Aceasta prima fuziune se inscrie in obiectivele si misiunea noastra de a ne consolida pozitia pe piata pilonului doi de pensii si, in acelasi timp, de a mentine performantele obtinute in administrarea activelor si a serviciilor oferite clientilor nostri,” a afirmat Besim Jawad, director General al Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private. „Fuziunea cu fondul de pensii administrat de KD, ce va fi finalizata in urmatoarele saptamani, va contribui atat la stabilizarea pozitiei pe care o detinem in acest moment, cat si a intregii piete,” a adaugat Besim Jawad.

Mai mult, in primele cinci luni ale anului 2009, Eureko a inregistrat o crestere semnificativa, de 26.58% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in ceea ce priveste contributiile pentru cel de-al doilea pilon de pensii.

Pentru pilonul trei, obiectivul companiei este de a obtine in urmatorii trei ani o pozitie similara cu cea detinuta pe pilonul doi si de a oferi participantilor aceleasi servicii prin intermediul carora acestia isi pot verifica in orice moment conturile prin intermediul internetului sau al telefonului.

„Þinta noastra este sa oferim produse inovative, unice, care sa ne diferentieze de celalte produse de pe segmentul pilonului trei. Pe aceasta piata am lansat recent un nou produs adaptat cerintelor locale ale pietei, Eureko Confort, care a primit premiul pentru „Produsul Anului” din partea revistei Xprimm,” a precizat Besim Jawad.

Despre Eureko

Eureko este un grup financiar cu o pozitie puternica in Europa, inregistrat la Utrecht-Olanda si prezent in 13 tari europene, cu peste 20.000 de angajati. Eureko este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Europa, a carui principala activitate se desfasoara in domeniul asigurarilor si pensiilor.

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu