Plati in crestere cu carduri Visa

Valoarea tranzactiilor a ajuns la aproximativ 2,45 miliarde USD in anul fiscal incheiat in septembrie 2004, inregistrand o crestere importanta de 60,6%, comparativ cu perioada similara din 2003. Numarul tranzactiilor a crescut cu 33%, ajungand la 45,9 milioane in total, indicand ca din ce in ce mai multi consumatori apreciaza siguranta si confortul oferite de cardurile Visa.



O crestere fara precendent a fost inregistrata insa de numarul de tranzactii la comercianti, care a crescut cu 137,2%, depasind 2,74 milioane de tranzactii. Aceasta crestere demonstreaza ca romanii au inteles beneficiile oferite de cardurile Visa si ca eforturile bancilor membre au inceput sa dea roade.



Romania a inregistrat de asemenea cea mai mare rata de crestere in ceea ce priveste numarul de tranzactii la comercianti din Europa Centrala si de Est, Bulgaria inregistrand cresteri de 97,6%, Croatia 28%, in timp ce pietele mai mature au depasit deja stadiul de varf: -9,3% in Ungaria si -2,44% in Slovacia.



“Ceea ce orice banca si Visa intentioneaza este sa convinga posesorii de carduri ca ceea ce au in portofel este un instrument de plata sigur, eficient si usor de folosit, nu un mijloc automat de ridicare a salariului. Aceste rezultate recente demonstreaza ca lucrurile se indreapta in directia buna”, a declarat Catalin Cretu, Area Manager pentru Romania si Bulgaria, Visa International CEMEA



Romanii au cumparat bunuri si servicii in valoare de 135,3 milioane USD pana la sfarsitul lunii septembrie 2004, ceea ce reprezinta o crestere de la an la an de 97,5%. Datele recente arata ca, in plus, cardurile Visa au ajuns o parte importanta a rutinei zilnice la cumparaturi.



“Utilizarea cardurilor la comerciantii le permite posesorilor de carduri sa maximizeze siguranta si confortul oferite de carduri. In plus, beneficiile platilor prin cardurile Visa se extind si asupra comerciantilor si bancilor pentru ca acestia isi vor diminua costurile de manevrare a numerarului. In plus fata de o eficienta sporita, platile fara numerar aduc fonduri pentru imprumuri, ceea ce ajuta economia sa creasca”, a adaugat Catalin Cretu.



Numarul de carduri Visa emise in Romania a ajuns la 2,57 milioane de carduri la sfarsitul lunii septembrie 2004, inregistrand o crestere de 30,5% din septembrie 2003. Cele mai populare raman cardurile de credit care reprezinta 92,75% din totalul cardurilor Visa. Dar produsele de credit au inceput sa se dezvolte mai rapid, in special cardul de credit Visa Electron.



Romanii au inceput sa fie mai atrasi de acest produs, cardurile de credit Visa Electron inregistrand cele mai mari cresteri dintre toate cardurile Visa – numarul lor a crescut cu 86,18%, pana la sfarsitul lunii septembrie 2004 depasind 19.000 de carduri. In consecinta, numarul tranzactiilor cu cardul de credit Visa Electron a crescut cu 90,3% in timp ce valoarea tranzactiilor a crescut cu 87,8%, in comparatie cu perioada similara din anul anterior, dovedindu-se a fi un segment in rapida crestere a pietei de carduri din Romania. “Aceste cifre arata ca Romania a intrat intr-o noua etapa de maturizare – cardul de credit Visa Electron este un prim pas, introducand oamenii in ecuatia programelor de carduri de credit. Cresterile inregistrate in cazul acestui produs sunt un semn al dezvoltarii in forta a cardurilor de credit, la care ne putem astepta anul viitor”.



In acelasi timp, reteaua de locatii comerciale care accepta cardurile Visa a crescut semnificativ cu 39,2%, ajungand la 15.171 locatii, posesorii romani de carduri Visa si turistii straini avand astfel mai multe oportunitati de a-si cheltui banii intr-un mod confortabil si sigur. Este o veste buna si pentru economie intrucat platile electronice creeaza un motor puternic pentru dezvoltare – atragand numerarul in conturile bancare, unde acesta se poate constitui in fonduri pentru credite si dezvoltare.



Despre Visa International: Visa este cea mai importanta marca de carduri de plata. Cardurile Visa genereaza un volum anual de tranzactii de aproape 3 mii de miliarde de dolari si sunt acceptate intr-o retea unica plin amploare in peste 150 de tari. Visa joaca un rol determinant in evolutia produselor si tehnologiilor de plata, in beneficiul celor peste 21.000 de organizatii financiare membre, precum si in beneficiul detinatorilor de carduri. Visa este un lider in domeniul platilor pe Internet si este un deschizator de drumuri in ceea ce priveste crearea u-commerce (universal commerce) – posibilitatea de a desfasura tranzactii comerciale oriunde, oricand, prin orice tip de instrument. Pentru mai multe informatii despre Visa, va rugam vizitati site-ul – www.corporate.visa.com

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu