Piraeus Bank Romania se vinde; Banca Transilvania si OTP Bank sunt interesate sa o preia. Seful Piraeus Bank spune ca planurile nu sunt definitivate

Catalin Parvu (foto), presedintele Piraeus Bank, spune ca in acest moment nu exista planuri definitivate in privinta operatiunilor bancii in Romania, ca reactie la informatiile potrivit carora banca a fost scoasa la vanzare iar mai multe banci, printre care Banca Transilvania si OTP Bank, s-au aratat interesate sa o preia. Acesta nu a negat insa veridicitatea acestor informatii.

"In acest moment nu exista planuri definitivate in privinta operatiunilor Piraeus Bank Romania, acestea urmand sa fie finalizate conform strategiei companiei mama, pana in 2018.

Piraeus Bank este o entitate listata la bursa si nu putem comenta in baza unor informatii din piata. Daca apar dezvoltari concrete in legatura cu acest subiect ne vom informa toti partenerii in mod prompt", a spus Catalin Parvu, CEO al Piraeus Bank Romania, la solicitarea Bancherul.ro.

Piraeus Bank a fost scoasa la vanzare de banca-mama din Grecia, fiind in faza de due-dilligence (analiza situatiilor financiare) iar mai multe banci romanesti, printre care Banca Transilvania si OTP Bank, au depus oferte indicative pentru preluarea bancii grecesti, potrivit unor surse citate de jurnalul de tranzactii Mirsanu.ro.

Banca se asteapta sa incaseze un pret de pana la 200 milioane euro, echivalentul capitalului detinut, exclusiv imprumuturile subordonate de la banca-mama, de 400 milioane euro.

Interesul Bancii Transilvania si al OTP Bank sunt surprinzatoare, in conditiile in care ambele banci tocmai ce au preluat alte doua institutii de credit, Volksbank si Millennium Bank, fiind in prezent ocupate cu integrarea acestora.

Si decizia Piraeus Bank de a vinde subsidiara din Romania este neasteptata, in conditiile in care pana acum se vorbea despre alte banci grecesti dispuse sa plece din Romania, precum Bancpost sau Banca Romaneasca.

Anul trecut, seful grupului Piraeus Bank declara ca subsidiara din Romania este o poveste de succes, fiind o banca profitabila, motiv pentru care va ramane in Romania pe termen lung, continuand planurile de extindere, ca parte a strategiei de restructurare a grupului grecesc aprobat de Comisia Europeana.


Citeste articolul integral

Taguri:

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu