Piata de leasing va depasi 4 miliarde de euro in 2007

Piata romaneasca de leasing ar putea ajunge la 6,5 miliarde in 2009, in urcare cu 63% fata de sfarsitul lui 2007, ca efect al cresterii puterii de cumparare a romanilor si a avansului puternic pe segmentul constructiilor, a spus pentru NewsIn directorul de marketing al VB Leasing, Octav Dumitrescu.

"Piata de leasing din Romania va depasi 4 miliarde euro la sfarsitul lui 2007, urmand ca in 2008 sa ajunga la peste 5
miliarde euro, ca urmare a cresterii economice si a avansului puternic pe segmentul echipamentelor de constructii", a estimat Dumitrescu.

El a adaugat ca urmatorul segment care va cunoaste o crestere importanta este cel al transporturilor, care include logistica, camioane si utilitare. De altfel, toate ramurile industriei vor cunoaste cresteri importante in urmatorii ani, considera Octav Dumitrescu.

"Atragerea resurselor de finantare odata cu aderarea la Uniunea Europeana reprezinta un element important care face ca utilajele de valori mari sa fie solicitate, intrucat accesul la finantare presupune si acces mai usor la produsul final", a mai spus directorul de marketing al VB Leasing.

Chiar daca piata auto pare sa fie foarte aglomerata in prezent, vanzarile din ultimii doi ani pe segmentul de autoturisme au dovedit o crestere constanta, cu aproximativ 30%, a aratat Dumitrescu, care a adaugat ca, pana in 2009, acest sector va urca anual cu circa 20-30%.

Conform statisticilor, ponderea leasingului in totalul vanzarilor de autoturisme a scazut in 2007, intrucat clientii finali au ales sa achite cash, sau au apelat, intr-o proportie mai mica, la diferite tipuri de credite bancare.

"Chiar daca vanzarile in leasing din totalul vanzarilor de autoturisme au scazut cu 20%, piata de leasing in general a afisat o crestere de 30% in 2007 fata de anul trecut", a aratat Dumitrescu, precizand ca din acest an sectorul echipamentelor industriale a luat avant.

"Aceasta ofensiva va fi mult mai pregnanta in urmatorii doi sau trei ani", a precizat oficialul Vorksbank Leasing. In ceea ce priveste concurenta, directorul de marketing al VB Leasing considera ca piata este deschisa pentru noi jucatori, cu conditia ca acestia sa-si adapteze oferta la cerintele pietei.

GhiseulBancar.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu