Pensiile private vor fi supravegheate si de Protectia Consumatorilor

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private - CSSPP si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor - ANPC au semnat un protocol de colaborare inter-institutional, se arata intr-un comunicat al CSSPP.

Obiectul Protocolului il reprezinta schimbul de date si informatii intre cele doua autoritati, in scopul intaririi stabilitatii si integritatii sistemului de pensii private, a sistemului economic si financiar, in general.

Prin semnarea acestui document, CSSPP si ANPC au in vedere realizarea unei informari cat mai corecte a consumatorilor, in scopul protejarii intereselor economice ale consumatorilor - participanti la sistemul pensiilor private.

CSSPP si ANPC vor acorda o atentie deosebita publicitatii. Informatia catre consumatori va trebui sa fie decenta si corecta, iar entitatile care isi vor face publicitate vor trebui sa probeze exactitatea afirmatiilor sau a prezentarilor din anunturile lor publicitare.

Desfasurarea campaniilor publicitare promovate de catre viitorii administratori, va fi atent supravegheata de catre CSSPP si ANPC.

Citeste tot articolul

Asigurareamea.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu