Pensiile private nu vor fi intarziate si mai mult

Calendarul sistemului de pensii private nu va fi influentat de scrisoarea trimisa de o parte a viitorilor administratori, care nu are sanse sa schimbe legea pilonului II sau sa intarzie startul pietei, spune seful autoritatii de reglementare. Sistemul de pensii private obligatorii va debuta la data stabilita, adica 1 ianuarie 2008, odata cu colectarea primelor contributii in sistem, a declarat pentru ZF Mircea Oancea, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

"Intarzierea colectarii contributiilor in pilonul II poate fi determinata numai din motive tehnice sau de decizie politica, dar faptul este putin probabil", a spus Oancea. Declaratiile sale vin ca raspuns la scrisoarea adresata oficialitatilor saptamana trecuta de catre noua potentiali administratori de pensii.

Scrisoarea avea cinci obiectii punctuale la legea pilonului II, pe care semnatarii o voiau modificata, fapt care ar fi putut intarzia aplicarea sistemului.

Problemele din lege vizau nivelul prea mic al contributiilor si comisioanelor de administrare, neclaritati privind administrarea simultana a unui fond de pensii de pilon II si a mai multora de pilon III, definirea neclara a ratei rentabilitatii minime din lege, dar si de perioada scurta de aderare la pilonul II.

Citeste tot articolul

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu