OTP Leasing deschide sapte noi sucursale

OTP Leasing Romania estimeaza ca va finanta achizitii de bunuri de 200 milioane euro in 2008, prin consolidarea vanzarilor in capitala si extinderea retelei in tara, si ca va trece pe profit, a declarat pentru NewsIn directorul general al companiei, Mircea Dihel.

"OTP Leasing Romania are ca obiectiv finantarea de bunuri de aproximativ 200 milioane euro in acest an, bazandu-se foarte mult pe sucursalele pe care le va deschide in tara in prima jumatate a acestui an", a mentionat Dihel, care a adaugat ca sapte sucursalele vor fi inaugurate pana in martie, iar una va fi deschisa probabil pana in aprilie sau mai.

"Estimam ca fiecare sucursala va contribui cu finantari de de aproximativ 15 milioane euro pana la sfarsitul anului", a mai spus seful OTP Leasing. El a adaugat ca OTP Leasing va fi prezenta in Craiova, Constanta, Brasov, Timisoara, Cluj, Oradea si Iasi.

"In 2008 vrem sa intram pe profit, sa ajungem la cel putin un milion de euro", a mai spus Dihel. "Daca afacerile OTP Leasing vor fi de 200 milioane in acest an, probabil compania va ajunge printre primele sase firme de leasing din Romania, urmand ca in 2009 sa finanteze bunuri de 350 milioane euro, rezultat care o va aduce in top patru", a mai spus seful OTP Leasing.

Mircea Dihel a adaugat ca in cele trei luni si jumatate de activitate in 2007, OTP Leasing a finantat bunuri de 36,5 milioane euro.

"Activitatea pe 2007 am inceput-o in august, atunci cand am fost instiintati de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR) ca putem sa incepem activitatea, insa, contracte am inceput sa incheiem de la jumatatea lunii", a mentionat directorul general al OTP Leasing.

Principalele motoare de crestere a afacerilor au fost produsele companiei, precum si timpul redus de raspuns pe care il primeste clientul, de 24 de ore, a mentionat Dihel.

Compania a incheiat in jur de 2.000 de contracte in activitatea din 2007 si estimeaza ca va incheia circa 7.000 - 8.000 de contracte in acest an.


In structura portofoliului OTP Leasing din 2007, finantarea de achititii de autovehicule de transport si de pasageri a avut o pondere de 90%, iar echipamentele au reprezentat restul de 10%.

In 2008, OTP Leasing mizeaza pe o usoara scadere a ponderii segmentului auto in structura portofoliului, pana la 75%, vehiculele grele si echipamente urmeaza sa detina 15%, iar segmentul de imobiliar (real estate) va reprezenta o zecime din total finantarilor.

"Vrem sa ne remarcam in primul rand pe piata auto, ca fiind unul din principalii jucatori. Produsele pe care le avem in prezent pe acest segment sunt dintre cele mai competitive de pe piata, iar unul din principalele obiective este acela de a avea o plaja cat mai mare din piata de leasing romaneasca de autovehicule", a mai spus directorul general al OTP Leasing.

El a adaugat ca echipamentele si segmentul de real estate sunt surse de profit pentru companie, insa principala tinta ramane piata de autovehicule.

"Probabil ca in acest an segmentul de autovehicule va inregistra un trend crescator, insa foarte mic comparativ cu 2007", a mai spus Dihel.

El a explicat ca, in cazul in care infrastructura din Romania se va dezvolta, probabil va creste si vanzarea de autovehicule.

ÂȘeful OTP Leasing a mentionat ca urmeaza sa lanseze in perioada imediat urmatoare un produs imobiliar destinat finantarii de ansambluri rezidentiale.

Compania va participa, din acest an, si la licitatiile publice. "Cu un portofoliu de circa 40 milioane de euro ne putem inscrie in cursa pentru astfel de licitatii, care necesita o anumita experienta si un portofloiu bun", a mai spus Dihel.

In ce priveste nivelul investitiilor, compania a alocat 400.000 euro pentru lansarea de noi produse (marketing, promovarea produselor prin dealeri si deschidere de noi sucursale), fara sa existe un buget fix. "Se va investi atat cat este nevoie", a spus Dihel.

"Vrem sa fim perceputi ca un jucator activ pe piata, un jucator agresiv in domeniul leasingului. Principalul nostru actionar, Merkantil, este unul dintre primii doi sau trei jucatori de pe piata din Ungaria si, practic, ne-au cerut sa ajungem la aceeasi pozitie pe piata din Romania", a adaugat seful OTP Leasing Romania.

Actionarii majoritari ai OTP Leasing Romania IFN SA sunt Merkantil Bank Ungaria, parte a Merkantil Group, care detine 70% din actiunile companiei, si OTP Bank Romania, cu o participatie de 30%.

Dobanzile practicate pe piata romaneasca de leasing ar putea ajunge la 9% la sfarsitul lui 2008

"Dobanda pe piata de leasing din Romania probabil va urca la aproape 9% la sfarsitul lui 2008 din cauza cresterii costurilor de refintantare pe piata internationala", a mai spus Mircea Dihel.

El a mentionat ca OTP Leasing nu va face deocamdata nicio modificare, intrucat costurile de refinantare pentru OTP Leasing au ramas neschimbate. In ce priveste piata romaneasca de leasing, in acest an ar putea creste mai mult pe segmentul de leasing imobiliar si pe cel de echipamente, in timp ce segmentul auto va cunoaste o oarecare stagnare.

"In acest an probabil piata de leasing va depasi 5 miliarde de euro, in crestere cu circa 20%, de la 4,2 miliarde cat este estimata pentru 2007", a mai spus Mircea Dihel.

GhiseulBancar.ro

Alte stiri

0 comentarii

Posteaza un comentariu