Oferta BCR pentru proiectele implementate cu fonduri europene post aderare

Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat, recent, pachete de produse si servicii destinate finantarii si implementarii prin BCR a proiectelor derulate cu fonduri europene nerambursabile initiate de entitati publice si/sau private situate pe teritoriul Romaniei.

Clientii BCR pot sa aleaga dintre urmatoarele pachete de produse si servicii:

Pachetul EU Agri BCR este destinat finantarii si implementarii prin BCR a proiectelor derulate cu fonduri europene nerambursabile, initiate de Microintreprinderi, persoane fizice autorizate, Asociatii Familiale, Asociatii de Producatori, IMM-uri, Intreprinderi Mari, autoritati locale mici - comune, situate pe teritoriul Romaniei, in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala.

Pachetul EU Competitiv BCR este destinat finantarii si implementarii prin BCR a proiectelor derulate cu fonduri europene nerambursabile, initiate de companii mari, IMM-uri, situate pe teritoriul Romaniei, in cadrul Programului Operational de Crestere a Competitivitatii Economice.

Pachetul EU Infrastructura BCR este destinat finantarii si implementarii prin BCR a proiectelor derulate cu fonduri europene nerambursabile, initiate de entitati publice situate pe teritoriul Romaniei, in cadrul Programului Operational Regional si respectiv Programului National de Dezvoltare Rurala

Pachetul EU Turism BCR este destinat finantarii si implementarii prin BCR a proiectelor derulate cu fonduri europene nerambursabile, initiate de entitati publice si/sau private situate pe teritoriul Romaniei, proiecte implementate in cadrul Programului Operational Regional si respectiv Programului National de Dezvoltare Rurala.

Pachetul EU Pescuit BCR este destinat finantarii si implementarii prin BCR a proiectelor derulate cu fonduri europene nerambursabile, initiate de Microintreprinderi, persoane fizice autorizate, Asociatii Familiale, Asociatii de Producatori, IMM-uri, Intreprinderi Mari, autoritati locale mici - comune, situate pe teritoriul Romaniei, in cadrul Programului Operational pentru Pescuit.

In componenta acestor pachete se regasesc urmatoarele produse si servicii :

Credit de prefinantare – destinat pre-finantarii proiectelor pe perioada cuprinsa intre semnarea contractului de finantare nerambursabila de catre Autoritatea de Management a programului respectiv si beneficiarul finantarii nerambursabile si momentul rambursarii cheltuielilor efectuate in cadrul acestui contract (sau pe etape de implementare – intre doua cereri de rambursare transmise de beneficiar la Autoritatea de Management a Programului respectiv.

Credit de co-finantare – destinat finantarii atat costurilor eligibile cat si a celor neeligibile ale proiectului, din surse proprii BCR sau din surse atrase de la alte institutii financiare sau de la bugetul de stat.

Garantie bancara pentru implementare, garantie bancara pentru restituirea avansului;

Cont special pentru proiect - necesar derularii unor astfel de proiecte: cont curent/subcont distinct in lei (pentru companii private, asociatii familiale, persoane fizice autorizate) ;

Asistenta gratuita in ceea ce priveste implementarea proiectului, respectiv informarea asupra regulilor de implementare, verificarea documentatiilor inainte de efectuarea platilor, verificarea rapoartelor de progres si a documentatiei necesare pentru solicitarea grantului la Autoritatea de Management a Programului respectiv.



Marta Soare

Alte stiri

24 comentarii

valentin
5 Oct 2008

Pentru infintarea unei firme de transport marfuri frigorifice,si transport special de masini mici . Daca se poate as vrea sa stiu in ce conditii se poate obtine un fond de finantare de la C.E. VA MULTUMESC

florin
7 Oct 2008

cum pot accesa fondul UE?

DANIELA CAPLAN
13 Oct 2008

BUNA ZIUA,AS DORI SA STIU CUM POT OBTINE FONDURI UE NERAMBURSABILE IN CAZUL N CAR DORESC SA DESCHID O AGENTIE DE MARCHETING SI PUBLICITATE,SAU DACA NU FONDURI PE O PERIOADA MAI LUNGA CU O DOBANDA MAI MICA.DAR PENTRU INFINTAREA UNEI FUNDATII DE INTRAJUTORARE.VA MULTUMESC

eusebiu
18 Oct 2008

cum se poate obtine un credit nerambursabil pentru zootehnie. va multumesc

maxim constantin
29 Oct 2008

Cum se procedeaza pentru obtinerea de fonduri nerambursabile europene pentru infiintarea unei ferme de cresterea melcilor?Va multumesc.

mihai
30 Oct 2008

cum si unde trebuie sa merg pt aprobarea fondurilor ,,ue,, pt ridicarea unei pensiunii moderne,,exista terenul,,si intr-o zona care peste putin timp va fi una din cele mai mari zone turistice din tara

cristea miron
9 Nov 2008

am firma din 15.07.2007 cu profil deratizare dezinsectie dezinfectie si prestari servicii curatenie. cum as putea accesa un credit nerambursabil ptr. a achizitiona aparate si scule ptr. aceasta,eventual ptr. a construi un incinerator deseuri produse de origine animala si din spitale deseurilede la produsele folosite.

andronic mihai
19 Nov 2008

am o firma si-as dori sa stiu daca pot accesa fonduri europene nerambursabile ptr o ferma de prepelite sau de capre!va multumesc

lilian
27 Nov 2008

Am un cabinet medical. Doresc sa-l utilez cu aparataj performant medical. Exista modalitati de finantare din fonduri UE nerambursabile sau partial rambursabile?

Petre Rosu
6 Dec 2008

Am o firma infintata pe 20.11.2008 care presteaza servicii de testari si analize tehnice, doresc sa imi extind activitatea prin infiintarea unei cupercarii. Doresc sa stiu daca pot obtine fonduri nerabursabile.

paula
11 Dec 2008

RASPUNS: intrati pe www.fonduri-ue.ro acolo veti gasi respunsuri la toate nelamuririle dvs. cautai ghidul solicitantului unde se explica toti pasii care trebuie urmati in vederea accesarii de fonduri ue. ptr agricultura puteti gasi inform si pe www.fermierul.ro

Sirbu Aurelia
6 Jan 2009

Buna ziua, As dorii informtii cum pot sa infiintez o plantatie de nuci, de ce fonduri as putea beneficia, si care sunt conditiile, avand in vedere ca nu am nici pamant si nici bani, dorinta mea ar fi sa pot infiinta o plantatie de 10 ha de nuci si eventual sa primesc credit pentru teren si infiintarea plantatiei cu rambursare dupa ce plantatia va fi productiva. Va multumesc.

IULIAN
9 Feb 2009

Buna ziua,as dorii informatii cum pot obtine fonduri sau credit pt. a construi o pensiune intr-o zona turistica ,am terenul inchiriat,toate avizele obtinute favorabil si materiale de constructii.M-ar interesa si construirea unei ferme de porci.Am teren si experienta.

IULIAN
9 Feb 2009

Buna ziua,as dorii informatii cum pot obtine fonduri sau credit pt. a construi o pensiune intr-o zona turistica ,am terenul inchiriat,toate avizele obtinute favorabil si materiale de constructii.M-ar interesa si construirea unei ferme de porci.Am teren si experienta.

marian
14 Feb 2009

Buna ziua, Sant interesat de constructia unei ciuprcarii performante ,din discutia cu constructorul am inteles ca costurile ar ajunge cam 500000$.Ce procent se finanteaza din fonduri structurale? Ce banca accepta co-finantare? Ce conditii sunt?

cristina
23 Feb 2009

buna ziua,as dori sa stiu pentru schimbarea sediului,adica mai concret pentru a cumpara un imobil si acolo sa fie sediul firmei,exista banci care solicita credite pe persoana juridica? va multumesc

Gheorghe
16 May 2009

Buna ziua,as dorii informatii cum pot obtine fonduri sau credit pt. o hala metalica .Cum si unde trebuie sa merg pt aprobarea fondurilor ,,ue,, Va multumesc.

sc.alex si ionut.srl
27 Oct 2009

cum se poate obtine un credit nerambulsabil pentru zootehnie.va multumesc

tibor
24 Feb 2010

cum pot sa primesc credit pt capitalul propriu necesar la un proiect ca persoane juridica cu firme incepator.

costy
8 May 2010

cum se poate obtine un credit nerambulsabil pentru dezvoltarea firmei sant pers juritica tel 0720685956

Simona Nanu
2 Oct 2010

Suntem in cautarea unui partener SAU A UNEI FINANTARI NERAMBURSABILE pentru reamenajarea si modernizarea unei vile in vederea transformarii ei in pensiune,casa de batrani,internat pentru studenti etc.Spatiul propus pentru reamenajare este proprietate personala.Este compus actualmente din zece camere plus dependinte,distribuite pe o suprafata de 300mp,plus mansarda compartimentabila-inca in jur de 100mp .In plus are 300mp de gradina si este plasat in plin centru municipiului Sibiu, la 50m de hote l „IBIS”.Structura de rezistenta a imobilului este in perfecta stare si are toate utilitatile functionale. Care este modalitatea obtinerii fondului in cazul in care conditiile noastre sunt acceptate?Va multumim!

IONUT DRAGNE
4 Jan 2012

Ce acte imi sunt necesare pentru optinerea unui credit ne rambursabil pentru infiintarea unei ferme de porci??eu am spatiu si 20 de porci. va multumesc

POPP ANGELA
15 Jan 2012

As dorii sa construiesc o HALA pentru infiintarea unei sere de legume, am terenul 1400mp, as dorii sa obtin fonduri pentru un credit neramubursabil, care este modalitatea, de ce acte am nevoie? multumim.

guinea alexandru
22 Mar 2012

buna ziua,as dori sa dezvolt o afacere cu ciupercii(ciupercarie)cu fonduri nerambursabile.m-am documentat in cea ce inseamna ciupercarie,fonduri europene...imi lipseste partea mea de finantare,exista solutii ?va multumesc

Posteaza un comentariu